Blogg | Möjligheter och trendspaningar på Cisco live | Advania
Datacenter 2023.02.21

Möjligheter och trendspaningar på Cisco Live

I februari åkte ett gäng förväntansfulla Advania-tekniker och kunder till den charmiga staden Amsterdam för ett besök på Cisco Live. Gruppen bestod av både förstagångsbesökare och de som var där för sjunde året i rad, alla kom hem med samma tre uppfattningar om eventet: lärorikt, familjärt och roligt. En av dem som var riktigt laddad för veckan på Cisco Live och besökte mässan för första gången var vår Network Sales Specialist Erik Jonasson.

Hej Erik! Vad såg du mest fram emot inför Cisco Live?

Ett flertal olika saker, som möjligheten att spendera mer tid med och lära känna mina kollegor och kunder, att få tillbringa tid i Amsterdam som är en väldigt härlig stad och att få förkovra mig i ny teknik på Cisco Live och etablera direktkontakt med människor som faktiskt bygger och hanterar produkterna som vi använder och säljer varje dag. Det är sällan man får möjligheten att träffa så mycket kunnigt folk på en och samma plats.

Varför ska man åka på Cisco Live?

Är man teknikhungrig, intresserad av att nörda ned sig, då ska man verkligen ta tillfället i akt att åka med Advania till Cisco Live. Placeringen i Amsterdam har många fördelar: det känns inte alls långt hemifrån, och det är en väldigt bekväm stad att röra sig runt i tack vare dess storlek, du har nära till allt och bra kommunikationer.

Mängden utbildningsmöjligheter för den Ciscointresserade teknikern har aldrig varit så kondenserad som på en plats som denna. Tack vare Ciscos breda portfölj av partnerskap finns det även möjlighet att lära sig om andra teknologier, som till exempel Pure Storage med sin effektiva lagring. Jag återfann ett nygammalt intresse vid deras bås i World of Solutions-zonen inne på mässan.

Trendspaningar från Cisco Live 2023

  • Säkerhet, säkerhet och säkerhet, baserat på det förändrade läget vi ser i Europa det senaste året så har just säkerhet blivit prio ett på allas lista. Detta besvarar Cisco med att prata väldigt mycket om FSO (Full Stack Observability), en ny möjlighet att ena övervakningen oavsett om vi pratar applikation, infrastruktur eller nätverk.
  • Merakis och Catalysts nya samspel var väldigt intressant, en Catalyst 9300-switch som managerades från Merakis Dashboard. Att förena dessa två teknologier tycker jag är spännande och ser fram emot en framtid där man kan välja hur man vill managera sin produkt oavsett om det är från Enterprise- eller Meraki-familjen.

Vad tar du med dig från eventet?

Jag tar med mig en utökad uppskattning för bredden av teknologier som Cisco hanterar och levererar. För mig som förstagångsbesökare så var det väldigt mycket större än de mässor som man är van vid att gå på, och en inblick i storleken på Cisco som leverantör. Jag ser fram emot att fortsätta utveckla de kontakter jag har etablerat med tekniker, kunder och andra personer som jag har träffat på plats under resan.

Tror du att Cisco Live passar för både tekniker och säljare?

Absolut! Det var en mängd teknisk kunskap på plats: direktmöten med ingenjörer och tekniker som även var utställare på mässan och som ledde till spontana dialoger om specifika teknologier att grotta ner sig i. För den som gillar mer praktisk lärande så tyckte jag att Walk-in-Labs var ovärderliga eftersom det gav oss möjligheten att ”känna och klämma” på produkterna på plats och inte bara se dem i en presentation.

Det mest intressanta för en mer affärsorienterad person var de olika keynotes som gav ett helikopterperspektiv på var Cisco ligger i förhållande till marknaden och hur den kommer att utveckla sig framöver. Dialogen tillsammans med partners och kunder på plats i mässan ser jag också som nyckeln för att lära sig att förstå lösningarna bättre, oavsett om du har ett sälj- eller teknikperspektiv.

Eriks spaningar från Cisco Live

Meraki fortsätter att ha ett otroligt kraftfullt och lätthanterligt erbjudande som passar verksamheter i olika storlekar.

  • Cisco ThousandEyes, övervakning för din kommunikation: för den som bygger stora SD-WAN och vill leverera en optimal digital upplevelse för varje användare till alla applikationer, över alla nätverk.
  • Cisco Full-Stack Observability (FSO), ett komplett säkerhetstänk för den som vill få kontroll över hela sin infrastruktur. FSO hjälper dig att samla in information och kontext från flera olika områden, att korrelera dem och skapa insikter om hur de påverkar varandra.
Har du några frågor?

Kontakta oss!

Sales Specialist Datacenter

Erik Jonasson

Sveriges bästa branschblogg inom IT

Håll dig i loopen och prenumerera på vår blogg där vi bjuder på insikter, åsikter & inspiration!