Hållbarhet 2022.06.08

Hur kan vi bidra till ett cirkulärt samhälle?

Hur kan vi öka livslängden i den elektronik vi använder, och för att kunna använda material flera gånger för att lättare nå våra miljö- och hållbarhetsmål? Och hur kan vi inom IT-branschen göra för att minska klimatutsläppen och skrotbergen produkterna leder till och kan vi göra det tillräckligt snabbt för att nå de internationella målen?

– Cirkulär ekonomi är en av de viktigaste lösningarna för att vi ska kunna skapa ett fossilfritt samhälle både i Sverige och globalt. Och det är den hållbarhetsfråga som berör flest: ofta krävs det ju någon form av samarbete mellan olika delar i vår värdekedja, men det här är en fråga som kräver förändrat beteende och samarbete mellan precis alla, säger Helena Nordin, Chief Sustainability Officer på Advania.

Helena samtalar med Madeleine Bergrahm, Head of sustainability på Tacton Systems, Thomas Hedin, Environmental Affairs Manager på Lenovo, Katarina Kenne, Account Executive på Dell och Elin Bergman, Chief Operating Officer på Cradlenet om cirkulär ekonomi. Hur bör vi gå tillväga för att skapa ett cirkulärt samhälle? Och på vem ligger egentligen ansvaret?

Relaterat innehåll

Hållbarhet
2023.09.01

Cirkulär IT: vi reder ut begreppen

Det kan kännas förvirrande med alla begrepp kring hållbar hantering av enheter inom den egna verksamheten. Vi förklarar de olika koncepten och vad du och din verksamhet kan vinna på att tänka och agera mer cirkulärt.

Hållbarhet
2023.07.11

Så minskar du verksamhetens klimatpåverkan

Sofia Martinsson arbetar som Business Developer Sustainability på Advania Sverige. Hon har arbetat hos oss sedan augusti 2022, och hon är en expertresurs inom hållbarhet för både kollegor i Advanias affärsenheter och för...

Sveriges bästa branschblogg inom IT

Håll dig i loopen och prenumerera på vår blogg där vi bjuder på insikter, åsikter & inspiration!