Nätverkssäkerhet 2022.11.28

En framtidssäkrad plattform för ditt nätverk

Som användare kopplar vi traditionellt upp oss mot verksamhetens datasystem och applikationer på plats, eller via ett fjärrskrivbord eller VPN. Men i dag ligger det mesta redan i molnet, och användarna vill och ska kunna komma åt det från vilken plats som helst, med bibehållen hög säkerhet. Varför ska då hela trafiken först gå in till företagets datacenter, ut mot molnet och tillbaka? Det innebär både högre påfrestningar på systemen och fördröjningar för användarna. Det är här SD-WAN kommer in.

Varför ska du använda SD-WAN?

SD-WAN står för Software-defined Wide Area Network. Det är en virtuell arkitektur som gör det möjligt att ha en gemensam och säker uppkoppling som fungerar för alla användare och applikationer. Mjukvaran (det som alltså är ”sofware-defined”-delen i SD-WAN) ligger med på all hårdvara, alla kontor och arbetsplatser, vilket gör det både säkrare och enklare att kombinera med annan mjukvara som t.ex. Azure eller Microsoft 365.
Med ett SD-WAN som styrs från en central plattform som leder datatrafiken säkert och smart slipper du onödiga extra steg. Det blir både mer effektivt och höjer prestandan, och användarna blir väldigt nöjda av denna snabba och säkra form av uppkoppling.

Vad utmärker Merakis SD-WAN-lösningar?

Meraki är generellt ett väldigt användarvänligt märke att arbeta i, både när det gäller managering av nätverk (switchar, accesspunkter, brandväggar) och SD-WAN-lösningar. Dessutom har de ett brett sortiment av andra säkerhets- och tilläggstjänster, såsom fysisk säkerhet (sensorer, kameror), klientsäkerhet och användarsäkerhet. Med Meraki kan du sy ihop hela din verksamhets säkerhet i ett smidigt paket.

Vilka är fördelarna med Meraki?

  • Det är enkelt att sätta upp, använda, managera och drifta
    Du kan lätt övervaka och rulla ut nya lösningar
  • Konfiguration och administration sker via ett snyggt grafiskt gränssnitt i stället för en konsol, så tröskeln att för användarna kliva in och konfigurera nätverk med Meraki är mycket lägre. Det finns också en integrerad supportfunktion i systemet som gör det enkelt att få hjälp, oavsett om det är en användningsfråga eller hårdvara som krånglar. Dessutom finns möjligheten att integrera fysisk säkerhet med kameraövervakningssystem i samma gränssnitt som nätverket.

Automatiseringsmöjligheter ger en framtidssäkrad plattform

Merakis lösning är byggd med automatisering i åtanke: plattformen är öppen, integrerbar och många delar är redan förberedda för att möta dagens ökande behov av automatisering. Med öppna API:er och färdiga integrationer med andra tjänster som Okta eller ServiceNow blir det väldigt enkelt att automatisera installationer, servicehantering, ärendehantering och övervakning.

Kontakta mig

Sales Specialist Datacenter

Erik Jonasson

Sveriges bästa branschblogg inom IT

Håll dig i loopen och prenumerera på vår blogg där vi bjuder på insikter, åsikter & inspiration!