HPE Discover 2023: framtidens AI och partnerskap i fokus | Advania
Fotograf: Mira Hampel
Partner Event 2023.12.12

HPE Discover 2023: framtidens AI och partnerskap i fokus

Årets HPE Discover-event i Barcelona bjöd på en spännande inblick i hur HPE tar ledningen genom strategiska samarbeten och innovativa lösningar. Som besökare på eventet var det tydligt att HPE sätter tonen för AI-utvecklingen genom partnerskap med stora aktörer som Nvidia, AMD och företagsanpassade språkmodellen från Aleph Alpha , där målet är att paketera lösningar med hjälp av deras ledande teknologier.

Partnerskap som drivkraft

HPE logoEn av de mest framstående aspekterna på eventet var HPE:s fokus på samarbeten för att stärka AI-infrastrukturen. Genom partnerskap strävar de efter att erbjuda kunderna kompletta lösningar för att bygga och implementera AI-plattformar.

Vi diskuterade även digital suveränitet, och speciellt kring att exekvera och hantera information på rätt platser för att säkerställa integritet och säkerhet.

AI som tjänst och hybrida leveransmodeller

För oss var ett av de viktigaste ämnena hur vi kan fortsätta utveckla våra erbjudanden inom AI som tjänst, särskilt med tanke på "sourced-by-Sweden"-kraven som många svenska verksamheter i dag ställer. Självklart finns möjligheten för hybrida leveransmodeller, där du som kund kan välja mellan on-prem lösningar i Advanias datacenter, eller i exempelvis Azure.

Ökad efterfrågan ger ökat elbehov

En central diskussion under eventet rörde miljöpåverkan och elbehovet för AI-leveranser. Med den ökande efterfrågan på AI-drivna lösningar kommer energikonsumtionen vara av stor betydelse. HPE utforskar möjligheterna att designa miljövänliga lösningar och använda rätt infrastruktur för att optimera hållbarheten. Men man kan också vända på det och kartlägga hur vi kan använda AI för att hjälpa våra verksamheter med att nå hållbarhetsmålen.

Våra tips för att komma i gång med AI

"AI kommer inte ta jobb eller affärer ifrån oss – utan det är verksamheterna som använder AI som kommer vinna affärerna." Daniel Albertsson, Chief Digital Innovation Officer, Advania

Vi rekommenderar att se AI som en integrerad del av verksamhetsstrategin och att tänka långsiktigt. Det är smart att tänka partnerskap för att lyckas, att utgå från paketerade lösningar och bygga på dessa så de passar den egna verksamheten. Det är viktigt att från början designa rätt och utgå från verksamhetens behov och önskade användningsområden för AI. Många vill nu gärna börja använda generativ AI i ett slutet system inom sin egen verksamhet. Och gör du det på rätt sätt kommer du även effektiviserar kostnader för hårdvaran som behövs. Vi hjälper dig såklart längs vägen och erbjuder till exempel workshops för en effektiv projektstart.

Vill du veta mer om hur du kan komma i gång med AI så ladda gärna ner vår rapport som förklarar de viktigaste nyckelbegrepp och bjuder på en guide hur du startar ditt AI-projekt:

Kom i gång med Artificiell Intelligens i din verksamhet

Vill du veta mer?

Hör av dig till mig!

Chief Digital Innovation Officer

Daniel Albertsson

Relaterat innehåll

Säkerhet Blogg | Stabila samarbeten mot oväntade hot | Advania
2024.05.29

Stabila samarbeten mot oväntade hot

På flaggskeppeventet Fortinet Security Day uppstod viktiga samtal om cybersäkerhet och NIS2! Du som besökte eventet fick även se oss på scen i ett kundcase tillsammans med Sitevision där vi berättade mer om våra dagliga...

Partner Blogg | PowerShell + DevOps Global Summit 2024 | Advania
2024.04.15

PowerShell + DevOps Global Summit 2024

Det finns många olika typer av konferenser. Oftast fokuserar de på nya trender, framtidens möjligheter eller varför just du bör intressera dig för vårt system. Men det finns också de konferenser som står helt fria från...

Sveriges bästa branschblogg inom IT

Håll dig i loopen och prenumerera på vår blogg där vi bjuder på insikter, åsikter & inspiration!