Hållbarhet 2024.06.18

Lead the Advania Way: Utveckling av Advanias framtida ledare

På Advania tror vi att ledarskap handlar om mycket mer än att bara vara chef. Vårt interna utvecklingsprogram, Lead the Advania Way, är utformat för att utveckla morgondagens ledare inom företaget, med fokus på självledarskap och personlig utveckling. Programmet tar sitt avstamp i vår unika företagskultur och är designat för att fördjupa sig i de aspekter som gör Advania speciellt.

Syftet med Lead the Advania Way

Lead the Advania Way är skapat med målet att utveckla framtidens ledare på Advania. För oss är bra ledarskap en viktig del i vår decentraliserade organisation. Vi behöver kunna leda oss själva och andra på ett inkluderande sätt för att varje medarbetare ska få förutsättningar att göra skillnad. Programmet är därför mycket mer än ett traditionellt chefsprogram – det handlar om att förstå och odla vår kultur samt de ledarskapsprinciper vi värderar högt.

Programmet syftar även till att bidra till våra mål om en jämnare könsfördelning bland våra ledare så att vi bättre kan representera det samhälle vi är med och bygger. Dessutom vet vi att mixade team är bättre än homogena och stärker vår innovationsförmåga.

Programupplägg

Under programmet har vi haft fem träffar med fokus på vår företagskultur, vår affär och vår roll i samhället. Vi har bjudit in både externa experter och kollegor för att dela sin erfarenhet och kunskap. Denna mix av externa perspektiv och interna insikter har visat sig vara en vinnande kombination. Det har inte bara fördjupat deltagarnas förståelse för ledarskap utan också stärkt deras stolthet över att vara en del av Advania.

"Det är en stor förmån att bli utvald till programmet och få möjligheten att formas till en inspirerande ledare tillsammans med grymma kollegor på Advania."

Mentorskap: En central del

En viktig del av programmet är ett mentorskap, där deltagarna matchas med seniora ledare inom företaget. Mentorskapet ger deltagarna möjlighet att få nya perspektiv och råd i vardagen. Dessutom ger det mentorerna chansen att lära känna andra delar av företaget och coacha en kollega, vilket har visat sig vara givande för båda parter.

"Mentorskapet var bland det bästa för min personliga utveckling."

Deltagarnas utveckling

Under programmets gång har vi följt 12 deltagare som alla har utmanat sig själva och växt som ledare. Det har varit fantastiskt att se hur flera av deltagarna efter programmet har känt sig mer som en del av hela Advania, snarare än bara sitt specifika affärsområde.

"Programmet har gjort att jag känner mig mer som en del av hela Advania och inte bara min lilla ruta i organisationen, och jag har verkligen växt som person och i min roll som medarbetare och ledare."

Deltagarna själva vittnar om ökad självinsikt och att de fått verktyg för att både leda och utmana sig själva. För Advania, där vårt löfte är "Our difference is you", är självledarskap en viktig aspekt för att både trivas på jobbet och utvecklas tillsammans med företaget. För att leda andra behöver du först leda dig själv, och för att kunna leda dig själv måste du känna dig själv. Därför har reflektion, både individuellt och i grupp, varit ett återkommande inslag i programmet.

"Lead the Advania Way har verkligen fått mig att våga utmana mina egna tankar och känslor och har gett mig verktygen för att på en djupare nivå möta mig själv i utmanande situationer."

Investering i vår framtid

Lead the Advania Way är mer än ett program – det är en investering i vår framtid. Genom att utveckla starka, självmedvetna ledare stärker vi inte bara våra medarbetare utan även hela vår organisation. Vi ser fram emot att fortsätta denna resa och se ännu fler kollegor växa och utvecklas i sina ledarroller.

Vill du veta mer?

Kontakta programansvarig:

Talent Acquisition Manager

Rebecca Levy

Relaterat innehåll

Hållbarhet
2024.04.02

Att vara trainee på Advania

Karriärföretagens studentnätverk har röstat fram Advance som ett av de 15 mest attraktiva IT-traineeprogram i Sverige. Här berättar Fanny Ahlén om sin tid som trainee på Advania.

Sveriges bästa branschblogg inom IT

Håll dig i loopen och prenumerera på vår blogg där vi bjuder på insikter, åsikter & inspiration!