Hållbarhet AdWoMan 2022.04.14

Mångfald & jämställdhet i IT-branschen

IT-branschen växer fort och därmed ökar också behovet av ny arbetskraft. Hur kan vi göra för att attrahera och behålla talangerna med rätt kompetens för att driva digitaliseringen framåt? Och framför allt: hur kan vi skapa en inkluderande kultur för att öka jämställdheten och mångfalden inom den traditionellt mansdominerade techbranschen?

Programledaren Anna Bellman och Magnus Wemby, HR-chef på Advania Sverige, pratar i det här asvnittet av Impact by Advania bland annat med Havva Ilhan, Upplands Bro Kommun om hur de har använt sig av en robot för att säkerställa en fördomsfri rekrytering. Dessutom träffar vi Farzad Golchin, Novare Potential, ett företag som beskriver sig som en bro det mellan mångkulturella Sverige och rekryterare, och Hélène Barnekow på Microsoft Sverige som menar att huvudansvaret ligger hos ledningsgruppen och att det inte är något som man gör snabbt utan är en fråga som måster återkommande tas upp i alla sammanhang:

Relaterat innehåll

Hållbarhet
2023.09.01

Cirkulär IT: vi reder ut begreppen

Det kan kännas förvirrande med alla begrepp kring hållbar hantering av enheter inom den egna verksamheten. Vi förklarar de olika koncepten och vad du och din verksamhet kan vinna på att tänka och agera mer cirkulärt.

Hållbarhet
2023.07.11

Så minskar du verksamhetens klimatpåverkan

Sofia Martinsson arbetar som Business Developer Sustainability på Advania Sverige. Hon har arbetat hos oss sedan augusti 2022, och hon är en expertresurs inom hållbarhet för både kollegor i Advanias affärsenheter och för...

Sveriges bästa branschblogg inom IT

Håll dig i loopen och prenumerera på vår blogg där vi bjuder på insikter, åsikter & inspiration!