Blogg | Teknik och filosofi möttes på House of Advania 2024 | Advania
Partner AI Event 2024.05.17

Teknik och filosofi möttes på House of Advania 2024

Det är utmanande att summera House of Advania, intrycken från alla fantastiska talare och de dialoger jag hade med deltagarna, men de stora penseldragen är ändå ganska tydliga. Jag är oerhört stolt över gårdagens fullbokade event på temat AI, innovation och automation och så tacksam för att våra kunder prioriterade att tillbringa tid med oss och våra partners.

Engagerande föreläsningar om AI, cybersäkerhet och hållbarhet

Inget område attraherar mer investeringar än artificiell intelligens, och det väcker många tankar och känslor: nyfikenhet kring AI:s potential, frustration över att det fortfarande är så abstrakt, iver att ta till sig ny teknik och oro för hur det påverkar jobben och inte minst säkerhetshoten. Vi behöver gå från oro till att tillsammans omfamna möjligheter och arbeta med risker och Daniel Albertssons föredrag om detta engagerade publiken enormt.

HouseofAdvania_55_AlbertssonJag älskar att nörda cybersäkerhet och blev själaglad när Mårten Möller gick loss och pratade om ramverk, GRC (Governance, Risk Management and Compliance) och process för incidenthantering. Det råder inga tvivel om att vi behöver träna mer på att hantera incidenter för att öka vår motståndskraft. Detta visste ju Ingemar Stenmark redan i sina glansdagar (ju mer jag tränar, desto mer tur har jag).

HouseofAdvania_97_MöllerDet är många som pratar om Zero Trust och jag älskar att Sandra Barouta Elvin från Microsoft omnämnde detta som en filosofi och inte som en teknik eller ett regelverk. Jag hade velat prata mer med deltagarna om hur de förhåller sig till Zero Trust för att hjälpa användarna att göra rätt (minska risk), så det hamnar på min to-do list.

HouseofAdvania_67Barouta-ElvinNär Erik Nilsson pratar om varför vi behöver gå från linjär till cirkulär ekonomi så går det inte att värja sig. Inom tech kan vi bidra stort till att både tillgodose verksamheters behov och samtidigt skapa en bättre värld för människor och miljö.

HouseofAdvania_148_Erik_Nilsson

Potentialen vi alla sitter på - bokstavligen

Jag måste väl också krypa till korset och erkänna att jag blev lite starstruck av Anders Hansen som höll en väldigt tankeväckande föreläsning om våra hjärnors potential. Att 45 min konditionsträning tre gånger i veckan räcker för att inte bara bromsa utan faktiskt även förbättra vårt minne är en given "quick fix" för en hög livskvalitet.

HouseofAdvania_216HansenTack till alla fantastiska kollegor och partners för att ni gjorde dagen helt magisk. Ett extra tack till våra utomjordligt fantastiska projektledare Rebecka Wärn och Rakel Edda Bjarnadóttir, våra fenomenala moderatorer Mimmi Robertsson och Ola Ström.

HouseofAdvania_276Wärn Bjarnadottir HouseofAdvania_181Robertsson_Ström

 

Vill du veta mer?

Kontakta mig!

Marketing Director

Eva-Lotta Jonsvik

Relaterat innehåll

Säkerhet Blogg | Stabila samarbeten mot oväntade hot | Advania
2024.05.29

Stabila samarbeten mot oväntade hot

På flaggskeppeventet Fortinet Security Day uppstod viktiga samtal om cybersäkerhet och NIS2! Du som besökte eventet fick även se oss på scen i ett kundcase tillsammans med Sitevision där vi berättade mer om våra dagliga...

Partner Blogg | PowerShell + DevOps Global Summit 2024 | Advania
2024.04.15

PowerShell + DevOps Global Summit 2024

Det finns många olika typer av konferenser. Oftast fokuserar de på nya trender, framtidens möjligheter eller varför just du bör intressera dig för vårt system. Men det finns också de konferenser som står helt fria från...

Sveriges bästa branschblogg inom IT

Håll dig i loopen och prenumerera på vår blogg där vi bjuder på insikter, åsikter & inspiration!