Ökad effektivitet och säkerhet med Okta | Advania
Digitalisering 2023.02.16

Ökad effektivitet och säkerhet med Okta

Tibbers programsvit med digitala verktyg för smarta elinköp påverkade snabbt marknaden när den lanserades i hemlandet Sverige och företagets popularitet gjorde att de snart expanderade till Norge, Tyskland och Nederländerna – marknader som såg företaget bli en stor aktör nästan över natten. Men framgången ledde snart till utmaningar när det gällde att hantera en växande arbetskraft. Advania stödjer dem att bli både mer effektiva och säkrare med hjälp av Oktas lösning och för identitets- och åtkomsthantering.

Stärk framtida tillväxt med identitets- och åtkomsthantering

Tibber lanserades 2016 och hade som mål att använda digital teknik för att hjälpa sina kunder att sänka sina energiräkningar och sin förbrukning. Företagets strategi lockade nya kunder och ledde snabbt till företagets expansion till nya marknader, men framgången medförde utmaningar när det gäller att hantera en snabbt skiftande arbetsstyrka.

Jon Westholm, Tibbers säkerhetschef, har varit den drivande kraften under företagets resa mot att arbeta med Okta efter att ha noterat plattformens fördelar i ett tidigare jobb. När han började på Tibber övertygade han viktiga beslutsfattare om fördelarna med att använda programvara av företagsklass i en liten men växande verksamhet.

Öka effektiviteten utan att skapa extra arbete

Tack vare samarbetet med Advania kunde Tibber utforma, skapa och driftsätta en Okta-infrastruktur som lämpade sig för hela organisationen på bara en och en halv månad. Och genom att använda Hibob som sin enda källa för personalhantering för att integrera med Lifecycle Management och funktioner för HR-driven IT-etablering har företaget automatiserat många rutinuppgifter utan att skapa onödigt extra arbete för sitt team av teknikspecialister för att manuellt integrera appar.

– Vi valde Okta eftersom jag av erfarenhet visste att det skulle kunna stärka vår säkerhet på Tibber samtidigt som vi gjorde våra processer mer effektiva, utan att skapa mer arbete för mig. Det gjorde att jag kunde fortsätta att fokusera min tid och energi på det som är viktigast, säger Jon Westholm, säkerhetschef på Tibber.

Tryggare användarupplevelser utan merarbete

Tibber kunde också skapa en enkel vy över alla verksamhetens användare och identitetskällor. Genom att implementera Single Sign-On (SSO) och Adaptive Multi-Factor Authentication stärkte de sitt cyberförsvar ytterligare, utan att arbetsbelastningen för enskilda användare ökade.

Letar alltid efter nya möjligheter för utveckling

Tibber letar alltid efter nya möjligheter för utveckling och undersöker redan potentialen hos Okta Workflows för att ytterligare förenkla och automatisera identitetscentrerade processer i stor skala med hjälp av ett arbetsflöde för registrering av slutanvändare som säkerställer att nya användarkonton är redo inför medarbetarens startdatum. I framtiden vill Tibber ytterligare utforska kraften av automatisering för den här typen av vardagliga processer.

– Vår uppstartsmentalitet innebär att tid till marknad är avgörande hos Tibber. Advania hjälpte mig att komma igång med projektet och leverera så snabbt och effektivt som möjligt. Det strategiska stödet och kvaliteten hos deras tjänster är oöverträffad. Och allt var tillgängligt på mitt modersmål, avslutar Jon Westholm.

Är du nyfiken på hur du kan öka tryggheten och effektiviteten med ett smart säkerhetsramverk? Lyssna på vår poddcast där Okta-experten Lovisa berättar mer om detta kraftfulla verktyg:

Lyssna på vår podd Techstudion

Get in touch

Contact one of our professionals

Business Area Manager, Transformation & Automation

Krister Olsson

Relaterat innehåll

Digitalisering Kundcase | Högskolan som digitaliserade sitt campus | Advania
2021.11.11

Högskolan som digitaliserade sitt campus

"Att jobba med Advania känns professionellt, ärligt och smärtfritt", säger Jonas Karlsson, systemadministratör på Mälardalens högskola. Läs mer om att våga byta ut gamla, dyra system, vikten av en noggrann kravspecifikation...

Sveriges bästa branschblogg inom IT

Håll dig i loopen och prenumerera på vår blogg där vi bjuder på insikter, åsikter & inspiration!