Kundcase | Proaktivitet, helhetsansvar och digitalisering | Advania
Digitalisering 2020.10.08

Proaktivitet, helhetsansvar och digitalisering genomsyrar samarbetet

Bygg en stabil grund. Det gäller för fastigheter men även när Advania hjälper Kungsleden med framtidssäkrad IT. Fastighetsbranschen och Kungsleden är inne i ett spännande skede där digitalisering och smarta IT lösningar möjliggör nya affärsmöjligheter. IT är en central del för att stödja verksamheten och möta kunders behov idag och i framtiden.

Kungsleden fokuserar på långsiktig förvaltning och utveckling av kommersiella fastigheter. IT spelar en viktig roll för att skapa attraktiva och hållbara platser där människor inspireras.

– Kungsleden erbjuder platser och upplevelser utöver det vanliga. IT hjälper till att förverkliga det kundlöftet, säger Sofia Hedberg, ansvarig för intern IT på Kungsleden. 

Sofia_HedbergSofia Hedberg, ansvarig för intern IT på Kungsleden

Partnerskap med helhetsansvar och flexibla lösningar 

Kungsledens IT-avdelning består av Sofia och hennes två kollegor. Sofias uppdrag innebär ett ansvar över organisationens verksamhetssystem, applikationer och processer. Advania är en mångårig partner till Kungsleden och tar helhetsansvar för IT-miljön, vilket även innebär supportansvar för Kungsledens 130 anställda.

– Jag är trygg med att ha en partner i Advania som tar helhetsansvar för IT, från drift till säkerhet och som alltid är där för våra användare, säger Sofie Hedberg, ansvarig för intern IT på Kungsleden.

För att stödja Kungsledens anställda oavsett var de arbetar har Advania bland annat hjälpt Kungsleden med en virtuell PC-lösning vilket gör att användare inte är beroende av en fysisk enhet eller klient utan man kan med bibehållen säkerhet tex koppla upp sig via en hemmadator.

- Advanias virtuella PC-lösning fungerar mycket bra. Fjärrskrivbordet är väldigt flexibelt. Du kan stänga ner din dator, jobba vidare hemma eller på stan och ingenting stängs ned i den centrala miljön. Vi på IT har även kontroll över vad som installeras i miljön, vilket kan anpassas efter olika användares behov.

Säker digitalisering av fastigheter ger kontroll

 IT spelar även en viktig roll i Kungsledens ambition att digitalisera sina fastigheter. I Stockholmsområdet har Kungsleden kopplat upp flertalet fastigheter med Advanias tjänst för fastighets-IT.

– Vi kan koppla upp system i fastigheterna till en central IT-plattform vilket gör det lättare att managera dem på ett säkert och kontrollerat sätt.

Sofia menar att digitalisering och säkerhet är en utmaning. Således är det extra viktigt att säkra upp fastigheter med en central tjänst:

– Vi får en renare installationsmiljö som möjliggör digitalisering där vi som fastighetsägare har kontroll över fastighetens IT. Vi slipper flera teknik- och kopplingsrum där olika fiberleverantörer behöver göra håltagning och dragningar.

Erbjuder fler tjänster med digitalisering 

En annan fördel som Sofia ser med en renodlad IT plattform är att Kungsleden som fastighetsägare kan erbjuda fler tjänster till hyresgästerna. Behov av tjänster och uppkoppling beror på vilken typ av fastighet det gäller.

– Plattformen ger oss möjlighet att lättare införa nya lösningar. I vissa fall kopplar vi bara upp styrsystem för hantering av tex passersystem, digitala skärmar och sensorer i fastigheterna.  I andra fall erbjuder vi tjänster som tex bokning av konferensrum, fiberuppkoppling eller möjlighet att anmäla sig till gemensamma träningspass.

Kunskapsbaserat och proaktivt samarbete 

I Advania har Kungsleden funnit en partner som har kunskapen och erfarenheten att hjälpa till och utveckla digitalisering och IT frågor i Kungsledens verksamhet och fastigheter. 

– Advania är proaktiva och erbjuder effektiva och stabila lösningar. Advania ger oss råd och vi ser över möjligheterna tillsammans. Det är inte bara att lägga ut sakerna i molnet och tänka att Microsoft ska sköta allt; det krävs en partner som hjälper till att samordna och tillvarata möjligheterna.

Anm: Detta kundcase gjordes ursprungligen med Visolit, som förvärvades av Advania 2021.

Kontakta mig

Business Area Manager Managed Services Provider

Johan Tilly

Relaterat innehåll

Digitalisering Ökad effektivitet och säkerhet med Okta | Advania
2023.02.16

Ökad effektivitet och säkerhet med Okta

Tibbers programsvit med digitala verktyg för smarta elinköp påverkade snabbt marknaden när den lanserades i hemlandet Sverige och företagets popularitet gjorde att de snart expanderade till Norge, Tyskland och Nederländerna...

Digitalisering Kundcase | Högskolan som digitaliserade sitt campus | Advania
2021.11.11

Högskolan som digitaliserade sitt campus

"Att jobba med Advania känns professionellt, ärligt och smärtfritt", säger Jonas Karlsson, systemadministratör på Mälardalens högskola. Läs mer om att våga byta ut gamla, dyra system, vikten av en noggrann kravspecifikation...

Sveriges bästa branschblogg inom IT

Håll dig i loopen och prenumerera på vår blogg där vi bjuder på insikter, åsikter & inspiration!