Advania och Mattecentrums volontärsamarbete är i gång | Advania
Hållbarhet 2023.12.08

Advania och Mattecentrums volontärsamarbete är i gång

I veckan genomförde vi för första gången ett så kallat Matte-LAN. Under denna aktivitet gick en grupp volontärer från Advania ihop för att digitalt bistå barn och unga i deras studier inför de nationella proven i matematik. Tack vare samarbetet med Mattecentrum kunde Advanias medarbetare från både huvudkontoret i Liljeholmen och kontoret i Linköping ge stöd till de elever som deltog online.

– Detta var första gången vi testade ett digitalt konvent i stället för ett fysiskt, vilket var en bra utveckling av vårt konventkoncept och det har så givande att tillsammans med Advania ta fram detta. Det ger oss möjlighet att nå många fler, även de som inte geografiskt har möjlighet att förflytta sig vilket går i linje med vår mission. Mattestöd ska vara tillgängligt för alla, säger Maria Bucher, kommunikationsansvarig på Mattecentrum.

Advania och teknikbranschen spelar en viktig roll till att skapa ett mer hållbart samhälle. Målet med initiativet och samarbetet med Mattecentrum är att stärka ungas självförtroende inom matematik samt tydliggöra sambandet mellan matematik och tech.

Mattias Fransson, en av Advanias volontärer på plats, uppskattar att få plocka fram den gamla gymnasiematten. 

–   Det är lätt i det vardagliga arbetet att tappa kontakten med den samhällsnytta en faktiskt gör. I rollen som volontär blir det mer direkt och handfast, berättar Mattias. 

Sideeg Hassan, matematiker på Mattecentrum fortsätter. 

– Det var stort engagemang bland de unga som deltog och volontärerna fick en hel del kluriga frågor och diskussioner, det är väldigt givande att känna att man verkligen hjälper unga att utmana sig själva och växa, säger Sideeg. 

Internationella volontärdagen

Tidigare i veckan, den 5 december, var det den Internationella volontärdagen som uppmärksammar frivilligas arbete för ekonomisk och social utveckling. Advania uppmärksammade dagen genom att bjuda våra samarbetspartner Mattecentrum och Unga Forskare på en mingellunch. Syftet var att inspirera och att få fler medarbetare att engagera sig i någon av de aktiviteter som våra samarbetspartners erbjuder. Minglet blev en utmärkt möjlighet för idéutbyte och diskussioner om framtida samarbetsprojekt. Detta möte var inte bara en plattform för nätverkande, utan också ett tillfälle att dela kunskaper och utforska nya sätt att bidra till samhället.

Advania och teknikbranschens roll för ett hållbart samhälle

Med ungdomsförbundet Unga Forskare delar vi med oss av specialistkunskap om IT-säkerhet till studenter och lärare inom projektet Cybersecurity Academy. Målet är att öka kunskapen om IT-säkerhet, att skapa säkra nätvanor och väcka nyfikenhet på teknik och IT i allmänhet och som möjlig yrkesbana framöver. Här bidrar Advanias medarbetare med lektioner i IT-säkerhet på skolor som deltar i projektet, och ger exempel på hur branschen arbetar med IT-säkerhet och dess utmaningar.

Advania engagerar sig också i Läkare Utan Gränser och ger regelbundet donationer i egenskap av strategisk partner till organisationen. Läkare Utan Gränser är politiskt oberoende, och över 80 procent av medlen går oavkortat till krisdrabbade områden. Det är ett par av anledningarna till att Advania Sverige väljer att stödja just den organisationen.

Vårt engagemang för hållbar utveckling

Advania och teknikbranschen spelar en viktig roll när det gäller att skapa och utforma ett mer hållbart samhälle. Vi har ett ansvar när det gäller att minska den negativa inverkan som våra produkter och tjänster har på människor och planeten, och när det gäller att utveckla mer cirkulära affärsmodeller. Och självklart vill vi inspirera och stödja människor i hela samhället så vi tillsammans kan skapa en hållbar framtid.

 

Relaterat innehåll

Hållbarhet Möt Ivana Gligorić i podden Mattesnack
2024.04.25

Möt Ivana Gligorić i podden Mattesnack

I det senaste avsnittet av podden Mattesnack från Mattecentrum, den ideella föreningen som jobbar för att stärka barn och ungas självförtroende inom matematik, möter vi Ivana Gligorić, hållbarhetscontroller på Advania.

Hållbarhet Nyhet | Ny guide till cirkulär transformation | Advania
2024.04.10

Ny guide till cirkulär transformation

Exponential Roadmap Initiative har släppt en guide med sju steg för att minska utsläpp och naturpåverkan från material i värdekedjan. Vi har varit med och granskat den och står stolt bakom detta nya verktyg för alla...

Hållbarhet Nyhet | Nya hållbara metoder med klimatkontraktet | Advania
2024.03.19

Klimatkontrakt ett sätt att kroka arm

Kristianstads kommun arbetar aktivt för att hitta nya hållbara affärsmodeller och skapa ett gott liv för alla kristianstadsbor inom planetens gränser. Advania är ett av bolagen i det lokala näringslivet som sluter upp och...

Sveriges bästa branschblogg inom IT

Håll dig i loopen och prenumerera på vår blogg där vi bjuder på insikter, åsikter & inspiration!