Nyhet | Advania bland Nordens främsta beslutsfattare inom IT | Advania
Digitalisering 2023.09.05

Advania på plats bland Nordens främsta beslutsfattare inom IT och Tech

Analysföretaget Radar samlade nyligen 300 av Nordens främsta IT-beslutsfattare för att dela med sig av insikter och analyser inom IT och tech. Advania var på plats som en av huvudtalarna för att prata om vikten av att komma i gång med hybrida it-lösningar i ett spänt världsläge i ekonomisk kris.

Hans Werner, styrelseordförande på Radar

Trots ekonomisk kris och spänt världsläge ökar svenska it-budgetar med 7,7 miljarder kronor i år enligt Radar.

– Läget är dystert överallt utom it och tech, säger styrelseordförande Hans Werner på Radar.

Att it-budgeterna fortsätter att öka är också ett kvitto på att företagsledningar och styrelser börjat förstå vikten av digitalisering på allvar. It och teknik har enligt Hans aldrig varit en så stor del av möjliggörandet som nu. Det är bara med teknik som verksamheter kan få mer kontroll i en orolig och  växlande omvärld som vi står inför, och den resan har bara börjat. 

Vinnarna är de CIO:er och de företag som vågar satsa framåt

– De som går ut som vinnare i en försvagad ekonomi är alltid de som vågar investera. Det blir extra tydligt nu när allt rör sig mot ett digitalt samhälle, säger Hans Werner.

I dag baseras de flesta verksamheters IT-miljö på en mix av lokal och central infrastruktur i egen regi, hos en eller flera leverantörer och i en eller flera molnlösningar. Har man inte redan en strategi för detta är det dags att sätta i gång med det så snart som möjligt enligt Peter Fischer från Advania och Peter Werdenhoff från HPE.

För att exemplifiera hur det kan gå till gjorde Peter och Peter en djupdykning in i konceptet av att vara hybrida och datadrivna och hur vi kan dra nytta av olika typer av lösningar för att optimera våra verksamheter, skapa kundvärde och främja tillväxt. Peter och Peter delade med sig av möjligheter och utmaningar inom AI, säkerhet och den annalkande kompetensbristen inom IT-sektorn. 

 

Har du frågor kring vårt arbete med kunskapshubben?

Hör av dig till mig!

Marketing Director

Eva-Lotta Jonsvik

Relaterat innehåll

Digitalisering Nyhet | Advania Fall Conference 2023 | Advania
2023.09.12

Advania Fall Conference 2023

Årets upplaga av Advania Fall Conference gästades av närmare 3 600 åhörare som fick ta del av insikter kring bland annat cybersäkerhet, hållbarhet, vikten av mångfald och framtidens möjligheter med AI.

Sveriges bästa branschblogg inom IT

Håll dig i loopen och prenumerera på vår blogg där vi bjuder på insikter, åsikter & inspiration!