Nyhet | Dell Technologies nominerar Hege Støre till Women in Channel Hall of Fame | Advania
AdWoMan 2023.03.08

Hege Støre tar plats i Dell Technologies Women in Channel Hall of Fame

För att uppmärksamma Internationella kvinnodagen den 8 mars 2023 presenterar Dell Technologies ett litet urval av de hundratals fantastiska kvinnor i Dell Technologies kanal som gör en bestående inverkan på IT-världen.

Advania Group är stolta över att kunna meddela att vår VD Hege Støre är en av dem. Vi pratade med Hege om hennes syn på att arbeta inom IT och om hur tekniken kan bidra till att överbrygga könsklyftan.

Varför älskar du att arbeta med IT?

Jag har varit verksam inom IT-branschen i nästan 30 år och har arbetat inom väldigt spännande verksamheter som Microsoft och flera andra norska teknikföretag. Jag har lärt mig mycket av enormt begåvade och inspirerande människor. IT är fortfarande en ung och innovativ bransch med en dynamisk arbetsmiljö och spännande möjligheter. I dag är IT en central del av alla branscher och vår huvudsakliga uppgift är att utforska hur tekniken kan användas för att förverkliga våra kunders visioner.

Som VD brinner jag för det Advania som tech-bolag står för, samtidigt som jag är otroligt engagerad i frågor som rör hållbarhet och mångfald. Jag är övertygad om att både våra kunder och samhället i stort behöver ägna extra uppmärksamhet åt dessa områden framöver.

Jag antar att våra ägare såg detta som en viktig framgångsfaktor för framtiden och visste att jag skulle kunna göra skillnad, inte bara ur ett affärsperspektiv utan också med mitt engagemang för miljön och människorna. Att få en sådan möjlighet är anledningen till att jag älskar att arbeta i IT-branschen.

Komplettera den här meningen för oss: Tekniken är en game-changer för att...

Tekniken är en game-changer för att den möjliggör ökad effektivitet och vinst, och att bli ännu mer konkurrenskraftig och kunna locka nya talanger. Jag är övertygad om att teknik tillsammans med en fantastisk kultur och de bästa medarbetarna är en game-changer för alla företag.

Tror du att tekniken har minskat könsklyftan?

Nej, det gör jag inte - men vi kan se att det är lättare att locka kvinnor till vissa positioner. Vi kan också se, baserat på siffrorna gällande yngre talanger, att antalet kvinnliga sökande ökar. Forskning visar att kvinnor innehar endast 22 procent av alla tekniska roller i europeiska företag [1]. Jag tror att IT-branschen fokuserar mer på att försöka överbrygga könsklyftan i dag. Vi behöver mer IT-kompetens totalt sett, och vi måste utnyttja hela talangbasen. Det är så vi kan minska könsklyftan. Förhoppningsvis kommer vi att få se en mer balanserad arbetsstyrka baserad på mångfald under de kommande åren.

Vad skulle du ge för råd till en ung kvinna som väljer IT som karriär?

  • Var dig själv och lita på att du är tillräckligt bra.
  • Hitta en mentor, någon som stöder dig och vill att du ska lyckas.
  • Våga ta på dig nya uppgifter och mer ansvar, var nyfiken!
  • Fokusera alltid på din befintliga roll och dina uppgifter, ha roligt och skapa balans mellan arbete och privatliv.
  • Var affärsinriktad: försäljning är alltid en bra erfarenhet.

Varför arbeta inom IT-branschen?

Det är roligt, ger dig många möjligheter och en chans att forma framtiden!

Bild: AdWoMan - nätverket där vi lyfter våra kvinnliga talanger

[1] Proprietary analysis on the European workforce conducted by McKinsey jointly with Eightfold AI, https://www.mckinsey.com/capabilities/mckinsey-digital/our-insights/women-in-tech-the-best-bet-to-solve-europes-talent-shortage, hämtat 6 Mars 2023

Vill du veta mer om Advania?

Hör av dig till mig!

Marketing Director

Eva-Lotta Jonsvik

Relaterat innehåll

Sveriges bästa branschblogg inom IT

Håll dig i loopen och prenumerera på vår blogg där vi bjuder på insikter, åsikter & inspiration!