Möt Ivana Gligorić i podden Mattesnack
Hållbarhet 2024.04.25

Möt Ivana Gligorić i podden Mattesnack

I det senaste avsnittet av podden Mattesnack från Mattecentrum, den ideella föreningen som jobbar för att stärka barn och ungas självförtroende inom matematik, möter vi Ivana Gligorić, hållbarhetscontroller på Advania.

Ivana delar med sig av sin matteresa, tankar om matteångest och hur hon hittade till Advania. Att övervinna hinder och känslan av att klara av det som en gång verkade omöjligt är en central del av hennes och Tomas Tränkners diskussion. Vad gör man om man känner att man kanske valt fel inriktning på gymnasiet? Hur hanterar man den känslan? Ivana ger oss hopp och påminner om att med rätt lärare och verktyg kan vi övervinna det mesta.

Ivana Gligoric MatteappenVi får följa med Ivana när hon går in på djupet i hållbarhetsfrågan och hur matematik spelar en nyckelroll, även inom områden som inte traditionellt förknippas med siffror och ekvationer. Ivana berättar om controller-rollen, som innebär att hantera och analysera stora mängder data för att adressera hållbarhetsfrågor, ett område som ständigt utvecklas och expanderar.

”Matematik är så mycket mer än bara att räkna plus och minus. Det handlar om att utveckla logiskt tänkande, analytiska förmågor och att kunna tillämpa dina färdigheter för att dra slutsatser och förutse trender”, säger Ivana.

Techsektorn kommer bara att fortsätta att växa, vilket skapar spännande karriärmöjligheter för dem med en stark matematisk grund. In och lyssna och inspireras!

 

Lyssna på Spotify

 

Advania är stolt huvudpartner till Mattecentrum. Här kan du läsa mer om vårt samarbete
Vill du veta mer?

Hör av dig till mig!

Marketing Director

Eva-Lotta Jonsvik

Relaterat innehåll

Hållbarhet Nyhet | Ny guide till cirkulär transformation | Advania
2024.04.10

Ny guide till cirkulär transformation

Exponential Roadmap Initiative har släppt en guide med sju steg för att minska utsläpp och naturpåverkan från material i värdekedjan. Vi har varit med och granskat den och står stolt bakom detta nya verktyg för alla...

Hållbarhet Nyhet | Nya hållbara metoder med klimatkontraktet | Advania
2024.03.19

Klimatkontrakt ett sätt att kroka arm

Kristianstads kommun arbetar aktivt för att hitta nya hållbara affärsmodeller och skapa ett gott liv för alla kristianstadsbor inom planetens gränser. Advania är ett av bolagen i det lokala näringslivet som sluter upp och...

Sveriges bästa branschblogg inom IT

Håll dig i loopen och prenumerera på vår blogg där vi bjuder på insikter, åsikter & inspiration!