Continuity Manager Emma Engman och Business Area Manager Johan Tilly, Advania
Partner Cyberhot 2024-03-27 16:46

Radar Security 2024

Hur kan vi tillsammans navigera i en allt mer utmanande cybermiljö? Det var det genomgående temat när branschledare och experter samlades under gårdagen på Radar Security för att diskutera utmaningar, framtid och strategier för 2024.

Säker framtid: gemensam kraft mot cyberhot

Det som blev mest tydligt är behovet av ett starkare samarbete mellan företag, myndigheter och leverantörer. Detta lyftes inte minst av våra egna stjärnor Emma Engman och Johan Tilly, som i sin keynote berättade om den incident Advania drabbades av i början av februari och vad vi lärt oss från den. Vikten av kontinuitetshantering och att ha en plan B för sin verksamhet vid en eventuell IT-incident blir tydlig i ett allt mer sårbart digitalt samhälle där vi inte ser någon minskad hotbild av cyberattacker i närtid.

De lyfte även vikten av att samarbeta och tydliggöra förväntningar mellan kund och leverantör för att stärka förmågan att både skydda och respondera vid en incident. Denna bild förstärktes av Pelle Djerf, CIO Svenska Kyrkan, som under eftermiddagen berättade om vikten av olika individer och rollers betydelse under en pågående incident. 

Fler guldkorn från dagen✨

  • Kompetensutmaning - vår cybermognad ökar, men utveckligen går fort och organisationer har svårt att behålla den bästa kompetensen över tid.
  • Cybersäkerhet behöver vara en del av affärsstrategin - regulatoriska krav och säkerhet är idag en affärskritisk fråga för företagsledningen.
  • Cyberarenan är nu en del av det nationella försvaret - vi behöver ta ett gemensamt ansvar för att göra Sverige säkrare.
  • Teknologiska framsteg inom cybersäkerhet kan båda stjälpa och hjälpa - cyberattacker AAS och AI-verktyg för sårbarhetsscanning är några saker att hålla span på.  

Radar Security nattduell
Radar Security Advania
Radar Security keynote Emma Johan
Radar Security Advania team
Default image alt text
Vill du veta mer hur vi kan samarbeta?

Hör av dig till oss!

Business Area Manager Managed Services Provider

Johan Tilly

Relaterat innehåll

Partner
2024-04-15 08:54

Advanias app lanseras i ServiceNow store

I maj lanserar Advania tillsammans med ServiceNow en ny app för kvalitetsmanagement i ServiceNow store. Appen är utformad för att stödja och förbättra kvalitetsprocesser inom industrin och i samband med lanseringen deltar vi...

Sveriges bästa branschblogg inom IT

Håll dig i loopen och prenumerera på vår blogg där vi bjuder på insikter, åsikter & inspiration!