Hållbarhet Partner 2022-12-20 08:30

Hållbara affärer med HP

På Advania arbetar vi kontinuerligt med förbättring och utvärdering av våra insatser genom hela värdekedjan. Vi blir extra stolta när våra partners både stödjer och själva driver på detta arbete, och nu har vi av HP fått utmärkelsen som första 4-Star Catalyst Partner i Norden.

Catalyst 4-Star Badge

HP:s partnerprogram Amplify Impact främjar meningsfulla åtaganden och samarbete för en cirkulär ekonomi med låga koldioxidutsläpp, fokus på mångfald och integration och att överbrygga den digitala klyftan. Inom programmets ramar sker utbildningsinsatser för Advanias säljkår och andra medarbetare för att utvidga möjligheterna att skapa bestående positiva förändringar och maximera affärsmöjligheterna genom HP:s strategi för hållbar påverkan.

– Att våra kunder ställer miljökrav ser vi som ett mycket positivt och viktigt bidrag för att minska konsumtionens miljöpåverkan. Vår certifiering som Amplify Impact 4-Star Catalyst Partner visar att vi har en hög kompetens och kan skapa hållbara lösningar tillsammans med HP, säger Helena Nordin, Advanias Chief Sustainability Officer.

– HP har flera av IT-branschens mest ambitiösa hållbarhetsmål och våra partners är oerhört viktiga för oss i arbetet att nå dessa högt ställda målsättningar. Advania är den första partnern i Norden och 3:e i världen att bli 4* Amplify Impact Partner-certifierade, vilket är ett oerhört tydligt kvitto på deras enorma kompetens och kapacitet att leverera hållbara och skräddarsydda IT-lösningar med vårt breda produktsortiment, säger Maria Collin, Head of Sustainability Nordics & Global Sustainable Procurement Program på HP.

Vi ser fram emot vår fortsatta gemensamma resa för ett mer resurseffektivt samhälle och positiv förändring i hela värdekedjan.

Relaterat innehåll

Hållbarhet
2024-04-26 10:19

Digitala hot och skydd: cybersäkerhet för unga

Den 22 april fick ca 290 gymnasieelever i Umeå en föreläsning i cybersäkerhet av våra kollegor Didrik, Sara och Johannes från Umeåkontoret. Eleverna kom från samhälle & ekonomi-programmen och utvärderingarna vittnar om att...

Hållbarhet
2024-04-25 09:52

Möt Ivana Gligorić i podden Mattesnack

I det senaste avsnittet av podden Mattesnack från Mattecentrum, den ideella föreningen som jobbar för att stärka barn och ungas självförtroende inom matematik, möter vi Ivana Gligorić, hållbarhetscontroller på Advania.

Hållbarhet
2024-04-10 18:59

Ny guide till cirkulär transformation

Exponential Roadmap Initiative har släppt en guide med sju steg för att minska utsläpp och naturpåverkan från material i värdekedjan. Vi har varit med och granskat den och står stolt bakom detta nya verktyg för alla...

Hållbarhet
2024-03-19 16:04

Klimatkontrakt ett sätt att kroka arm

Kristianstads kommun arbetar aktivt för att hitta nya hållbara affärsmodeller och skapa ett gott liv för alla kristianstadsbor inom planetens gränser. Advania är ett av bolagen i det lokala näringslivet som sluter upp och...

Sveriges bästa branschblogg inom IT

Håll dig i loopen och prenumerera på vår blogg där vi bjuder på insikter, åsikter & inspiration!