Pressmeddelande | Advania förvärvar Content+Cloud | Advania
Förvärv 2021.12.09

Advania förvärvar den brittiska molnspecialisten Content+Cloud

I och med förvärvet av Content+Cloud Limited ("C+C") kommer Advania AB ("Advania") stärkas ytterligare. C+C har djup kompetens om Microsofts lösningar och molntjänster som innebär att hela koncernen kan erbjuda framtidssäkra produkter och tjänster som hjälper kunderna på deras digitala resa. Förvärvet av C+C markerar den första strategiska expansionen utanför Norden.

Korta fakta om förvärvet

  • Advania, ett portföljbolag till Goldman Sachs Asset Management, har nått ett slutgiltigt avtal om att förvärva Content+Cloud Limited, från ECI Partners ("ECI") och andra aktieägare.
  • Den sammanslagna koncernen kommer att omsätta över 10 miljarder kronor. Antalet anställda uppgår till cirka 3 500 och koncernen kommer att erbjuda kompetens tillsammans med ett brett och djupt utbud. En av ledande skräddarsydda IT-tjänster för att passa kundernas behov i Norden och i Storbritannien.
  • Transaktionen kommer att slutföras under december 2021.
  • Advania, med ett arv som går tillbaka ända till 1939 när bolaget startades på Island, är en ledande IT-tjänsteleverantör i Norden med verksamheter i Sverige, Island, Norge, Danmark och Finland.
  • Content+Cloud är ett ledande oberoende IT-tjänstebolag i Storbritannien – med fokus på Microsoft Public Cloud Services (MPCS) som inkluderar ett brett utbud av funktioner och tjänster som möjliggör för kunder på deras molnresa.
  • Med fler än 10 Microsoft Most Valuable Professionals (MVP) och spetskompetens inom Microsofts hela produktsortiment kommer den kombinerade gruppen att vara en av de viktigaste partnerna för Microsoft i norra Europa.

Den sammanslagna koncernen siktar på att bli det mest attraktiva IT-tjänsteföretaget i norra Europa. Bolaget kommer att använda de kommersiella styrkorna, resurserna och expertisen hos både Advania och C+C. Båda företagen har utvecklat plattformar för att erbjuda ett mycket konkurrenskraftigt och framtidssäkert erbjudande av produkter och tjänster till sin kundbas, det möjliggör ett bredare, djupare och mer differentierat och kundanpassat erbjudande. Kombinationen av Advania och C+C kommer att bidra till att fortsätta ge näring till en attraktiv arbetsplats för anställda, det gör det möjligt för de exceptionella talangerna från båda företagen att trivas i en entreprenörsmiljö med en decentraliserad affärsmodell där beslut alltid fattas nära kunderna.

– Ett samarbete med Peter och hans team innebär en exceptionell möjlighet för Advania att skala vårt erbjudande utanför Norden. För Advania är förvärvet av C+C ett stort steg mot att bli en ledande nordeuropeisk IT-tjänsteleverantör, där vår decentraliserade affärsmodell, vårt fokus på kund och att alltid prioritera långsiktiga relationer får fortsätta utvecklas, säger Mikael Noaksson, VD för Advania.

– Under de senaste fem åren har Content+Cloud fört samman några av de mest spännande företagen inom Microsofts ekosystem, vilket gör oss till en ledande partner av Microsofts molntjänster i Storbritannien. Att bli en del av Advania-koncernen, med sitt goda och välförtjänta rykte i Norden och vårt ömsesidiga fokus på kundfokus, innebär en otroligt spännande möjlighet för koncernen att bygga en ledande nordeuropeisk teknik- och transformationsleverantör, säger Peter Sweetbaum, VD för Content+Cloud. 

– Vi är mycket glada över att välkomna Content+Cloud till den snabbväxande Advania-koncernen och att stödja företaget, tillsammans med GS Value Accelerator, i att skala upp Advanias brittiska verksamhet organiskt och via M&A. Förvärvet av Content+Cloud kommer att öka värdeerbjudandet till den kombinerade verksamhetens kundbas och utgör ett viktigt nästa steg för att påskynda Advanias tillväxt i norra Europa, säger Michael Bruun, chef för EMEA Private Equity Business på Goldman Sachs Asset Management.

Goldman Sachs Bank Europe SE, Sweden Bankfilial och Stephens agerade med finansiella rådgivare till Advania. Arma Partners agerade finansiell rådgivare till Content+Cloud. Goldman Sachs Asset Management kommer även fortsättningsvis att vara majoritetsägare i Advania-koncernen. Transaktionen förväntas slutföras under december 2021.

För mer information, vänligen kontakta:

Advania AB
Mikael Noaksson, VD Advania
E-post: mikael.noaksson@advania.com
Telefon: +46 76 140 00 80

Content+Cloud Limited 
James Jackson, Metia
E-post: james.jackson@metia.com
Telefon: 44 (0)20 3100 3629

Goldman Sachs Kapitalförvaltning
Joseph Stein, Medierelationer  
Telefon: +44 20 7774 2523

Om Advania AB
Advania är ett nordiskt IT-företag med verksamhet på 27 orter i Sverige, Island, Norge, Finland och Danmark med mer än 2500 anställda. Företaget fokuserar på att hjälpa kunder att förbättra sin förmåga med innovativ användning av marknadens bästa IT-plattformar, expertkompetens och tjänster. Advania hjälper tusentals företagskunder, multinationella företag, regeringar och offentliga verksamheter - stora, små och medelstora företag i alla branscher. Advania har sina rötter i 1939 då en isländsk entreprenör grundade en reparationsverkstad för kontorsutrustning i Reykjavik. 2012 samlades den nordiska koncernen under ett varumärke och Advania bildades. För ytterligare information, besök advania.com

Om Content+Cloud Limited
Content+Cloud är Storbritanniens ledande leverantör av Microsofts molntjänster, digital transformation och managerade tjänster och har en passion för att hjälpa kunder och deras medarbetare att lyckas. Med ett starkt fokus på Microsofts lösningar har företaget 4 MVP (Most Valuable Professionals), 16 Microsoft Gold-kompetenser och är den enda brittiska partnern som har avancerade specialiseringar inom Azure, modern arbetsplats, säkerhet och affärsapplikationer. Content+Clouds kontor finns i London, Manchester, Milton Keynes, Reading, Cardiff och i Kapstaden, Sydafrika, tillsammans med 21 sedan länge etablerade partners runt om i världen, vilket gör det möjligt för Content+Cloud att leverera en verkligt global tjänst med 800 anställda. För ytterligare information, besök contentandcloud.com

Om Goldman Sachs Asset Management
Goldman Sachs Asset Management sammanför traditionella och alternativa investeringar och ger kunder runt om i världen ett dedikerat partnerskap och fokus på långsiktig utveckling. Som det primära investeringsområdet inom Goldman Sachs (NYSE: GS) levererar vi investerings- och rådgivningstjänster för världens ledande institutioner, finansiella rådgivare och individer, med utgångspunkt från vårt djupt anslutna globala nätverk och skräddarsydda expertinsikter, över varje region och marknad - övervaka mer än $ 2 biljoner i tillgångar under övervakning över hela världen från och med den 30 september, 2021. Drivna av en passion för våra kunders prestationer strävar vi efter att bygga långsiktiga relationer baserade på övertygelse, hållbara resultat och delad framgång över tid. För ytterligare information, besök goldmansachs.com

 

Presskontakt

Marketing Director

Eva-Lotta Jonsvik

Relaterat innehåll

Förvärv Pressmeddelande | Advania förvärvar RTS | Advania
2023.10.10

Advania Sverige förvärvar RTS i Sverige

För att ytterligare stärka utbudet i Sverige förvärvar Advania AB (“Advania”) RTS Group AB (“RTS”). Förvärvet av RTS kommer att stärka Advanias förmåga att leverera storskaliga digitaliseringsprojekt och erbjuda managerade...

Sveriges bästa branschblogg inom IT

Håll dig i loopen och prenumerera på vår blogg där vi bjuder på insikter, åsikter & inspiration!