Pressmeddelande | Advania förvärvar Front End Services | Advania
Förvärv 2022.07.11

Advania Sverige förvärvar Front End Services från 3StepIT

Advania tar över 3StepITs toppmoderna logistikcenter, skräddarsytt för Front End Services, tillsammans med högt specialiserade medarbetare från 3StepIT. Förvärvet av Front End Services gör det möjligt för Advania att fortsätta erbjuda hållbara lösningar av högsta kvalitet till den svenska marknaden.

FrontEndServicesAdvania stärker sitt erbjudande med Front End Services för hållbara och sömlösa IT-lösningar

Advania välkomnar nya medarbetare till koncernen för att fortsätta bygga branschens mest attraktiva arbetsplats. Advania-koncernen har som mål att bli den föredragna IT-tjänsteleverantören i norra Europa och erbjuda helhetslösningar med en enda kontaktpunkt till befintliga och nya kunder. Förvärvet av Front End Services är ett naturligt steg i Advanias tillväxtresa och möjliggör en sömlös och hållbar IT-leverans till befintliga och nya kunder. Tjänsterna från Front End Services inkluderar bl.a. personligt e-postkonto, leverans, installation av programvara och ompaketering.

- Det viktigaste skälet till att genomföra detta förvärv är att öka kvaliteten i leveransen till våra befintliga kunder. Baserat på den stora volym med enheter som vi tillhandahåller våra kunder kan vi nu ytterligare stärka vårt erbjudande med kostnadseffektiva och sömlösa lösningar, säger Tomas Wanselius, VD på Advania Sverige.

Advania och 3StepIT har en under många år närt en stabil och långsiktig relation och tack vare detta har parterna nu kommit fram till att Front End-tjänsterna bör drivas av Advania. Målet är att bidra till tillväxten i kärnverksamheten för båda bolagen.

- Efter att framgångsrikt ha byggt upp ett förstklassigt logistik- och konfigurationscenter som tillhandahåller ett komplett utbud av Front End Services, anser vi att Advania är den logiska partnern att ta verksamheten till nästa nivå. Jag är mycket stolt över de skickliga medarbetare som nu kommer att byta arbetsgivare. Advania har alla möjligheter att utveckla ett hårdvaruerbjudande som är bäst på marknaden, säger Jakob Lagander, VD på 3StepIT Sverige.

Om 3StepIT

3stepIT är en leverantör av Technology Lifecycle Management med ambitionen att minska e-avfallet och de globala utsläppen genom att hjälpa företag att konsumera teknik på ett mer hållbart sätt. 3stepIT erbjuder ett helhetsgrepp för att anskaffa, hantera och uppdatera IT-enheter på ett sätt som är kostnadseffektivt, bekvämt och miljövänligt.  Företaget, som hjälper mer än 4 000 företag över hela världen, spelar en aktiv roll i den cirkulära ekonomin genom att förnya och återförsälja uttjänta IT-enheter. På så sätt förhindrar företaget att över en halv miljon enheter förstörs och skickas till deponi varje år. 
  
3stepIT har sitt huvudkontor i Helsingfors, Finland, sysselsätter mer än 400 personer och driver renoveringscenter i Finland, Sverige och Norge.  Läs mer på www.3stepit.com

För mer information, vänligen kontakta:

Advania Sverige
Tomas Wanselius, CEO Advania Sweden
E-post: tomas.wanselius@advania.com
Telefon: +46 70 454 35 24

3StepIT Sverige
Jakob Lagander, CEO 3stepIT Sweden
E-post: jakob.lagander@3stepit.com
Telefon: +46 72 395 62 73

 

Presskontakt

Marketing Director

Eva-Lotta Jonsvik

Relaterat innehåll

Förvärv Pressmeddelande | Advania förvärvar RTS | Advania
2023.10.10

Advania Sverige förvärvar RTS i Sverige

För att ytterligare stärka utbudet i Sverige förvärvar Advania AB (“Advania”) RTS Group AB (“RTS”). Förvärvet av RTS kommer att stärka Advanias förmåga att leverera storskaliga digitaliseringsprojekt och erbjuda managerade...

Sveriges bästa branschblogg inom IT

Håll dig i loopen och prenumerera på vår blogg där vi bjuder på insikter, åsikter & inspiration!