Pressmeddelande | Advania slutför köpet av Visolit | Advania
Förvärv 2021.09.30

Advania slutför köpet av Visolit

Efter pressmeddelandet den 10 augusti i år har Advania glädjen att meddela att förvärvet av Visolit nu är slutfört och att ägarskapet har överförts formellt.

Advania AB (nedan kallat Advania), en av Nordens ledande fullserviceleverantörer av IT-tjänster, har nu slutfört transaktionen med IK Investment Partners (nedan kallat IK) för 100 procent av aktierna i Visolit AS (nedan kallat Visolit), en ledande leverantör av IT-lösningar och molntjänster till företag i Sverige och Norge. Goldman Sachs Asset Management kommer fortsatt att vara majoritetsaktieägare i Advaniagruppen, medan IK IX-fonden kliver in som ny minoritetsaktieägare i den kombinerade gruppen efter att affären slutförts. Slutresultatet blir ett starkt nytt partnerskap med omfattande expertis inom IT-tjänster i Norden.

Den kombinerade gruppen kommer att bli en av de största och snabbast växande IT-tjänsteleverantörerna i Norden, med en total omsättning på över 9 miljarder SEK och 2500 anställda. 
Inom de båda företagen finns ett starkt kommersiellt driv, en unik expertis och toppmoderna IT-tjänsteplattformar som kommer att möjliggöra fler konkurrenskraftiga, högkvalitativa och skräddarsydda IT-tjänster till den gemensamma kundbasen. Vidare kommer förvärvet skapa en ännu mer attraktiv arbetsplats, vilket är en förutsättning för att ta vara på den exceptionella talang som finns hos båda företagen. Arbetsmiljön på Advania genomsyras redan idag av entreprenörskap med decentraliserade beslutsvägar och högt kundfokus som gör att de anställda trivs.

”Det är fantastiskt att vi nu kan slutföra affären med Visolit och deras ägare. Nu är vårt fokus att välkomna alla nya anställda och kunder och se till att den sammanslagna enheten fortsätter på sin resa mot att bli Nordens mest attraktiva IT-tjänsteföretag”, säger Mikael Noaksson, VD för Advania.

För mer information, kontakta: 
Mikael Noaksson, VD Advania AB 
E-postmikael.noaksson@advania.com 
Telefon: +46 76 140 00 80

Om Advania AB
Advania är ett nordiskt IT-företag med verksamhet på 27 platser i Sverige, Island, Norge, Finland och Danmark. Företaget fokuserar på att hjälpa kunder att förbättra sina resultat med innovativ användning av bästa tillgängliga IT-plattformar och tjänster. Advania betjänar tusentals företagskunder, multinationella företag, myndigheter och offentliga institutioner, stora, små och medelstora företag i alla samhällsaspekter. Advanias rötter går ända från 1939 när en isländsk entreprenör grundade en reparationsverkstad för kontorsutrustning i Reykjavik. Under de följande decennierna utvecklades tre separata filialer av IT-företag i tre nordiska länder, Island, Sverige och Norge. År 2012 gick de samman i ett nordiskt varumärke och Advania bildades. För mer information, besök advania.com.

Om Visolit AS
Visolit är en snabbt växande teknikgrupp med en stark geografisk närvaro i Norden och en stark position som en leverantör av molntjänster och digital transformation på den nordiska marknaden. Visolit har ett omfattande erbjudande av molnbaserade tjänster samt konsult-, säkerhets- och integrationstjänster. Visolit har stor erfarenhet av att tillhandahålla IT-lösningar och molntjänster vilket har varit en del av dess DNA från början. Visolits historia startade 1997, då TeleComputing grundades. Visolit förenade förvärvade företag under ett och samma namn i januari 2019 för att skapa en gemensam identitet och kultur. För mer information, besök oss på visolit.net.

Presskontakt

Marketing Director

Eva-Lotta Jonsvik

Relaterat innehåll

Förvärv Pressmeddelande | Advania förvärvar RTS | Advania
2023.10.10

Advania Sverige förvärvar RTS i Sverige

För att ytterligare stärka utbudet i Sverige förvärvar Advania AB (“Advania”) RTS Group AB (“RTS”). Förvärvet av RTS kommer att stärka Advanias förmåga att leverera storskaliga digitaliseringsprojekt och erbjuda managerade...

Sveriges bästa branschblogg inom IT

Håll dig i loopen och prenumerera på vår blogg där vi bjuder på insikter, åsikter & inspiration!