Pressmeddelande | Armatec väljer Advania för hela Norden | Advania
Avtal 2023.01.26

Armatec väljer Advania för sin verksamhet i hela Norden

Armatec är ett flödesteknikbolag som är verksamt med dotterbolag i Sverige, Norge, Danmark och Finland och ägs av Ernströmgruppen. De befinner sig mitt i en konsolideringsresa för att säkerställa effektiva processer genom hela verksamheten och en del i det var att hitta en ny IT-partner som kan stödja dem i alla länder. Nu har de hittat rätt partner i Advania som övertygar med proaktiva tankesätt, rimligt säkerhetstänk och inte minst den etablerade supportverksamheten i hela Norden.

Armatec löser tekniska utmaningar inom vatten, värme, kyla och process och erbjuder sina kunder ett komplett system av produkter som samverkar med varandra för att lösa en funktion i deras system. På lika smidigt vis vill de också att den interna IT-miljön ska fungera och bestämde sig för att konsolidera sina olika miljöer och hitta en nordisk IT-partner som kan stödja dem på alla orter de är verksamma. Därför har Armatec nu valt Advania som sin strategiska partner i hela Norden och för hela deras IT miljö, arbetsplatstjänst, applikationsdrift samt servicedesk. I detta ingår även en digital transformering till mer renodlade molntjänster och effektivare användarsupport:

– Det som betytt mest för oss var också där Advania stack ut bland alla leverantörer: hur man hanterar användarsupporten. Sitter jag på en arbetsplats i Danmark och har problem med datorn vill jag ha samma snabba och proffsiga bemötande som om jag sitter på huvudkontoret i Mölndal eller är ute hos kund i Finland. Och där har Advania bästa lösningen: support på alla nordiska språk och etableringar i alla nordiska länder, säger Mats Isaksson, IT-Chef på Armatec Group.

Mats Isaksson_ArmatecMats Isaksson, IT Chef, Armatec Group

Målet med IT-resan som koncernen begett sig ut på är att skapa en intern effektivitet och att hitta ett gemensamt arbetssätt med effektivare processer:

– Vi vill ha en gemensam partner över hela Norden som känner till hela vår miljö. Det gör också att vi blir en större kund hos den partnern och inte en mindre kund hos fem olika leverantörer. Ett annat mål vi har är att bli en riktigt bra beställare. Jag gillar Advanias proaktiva sätt och den rimliga inställningen till vad olika lösningar tillför i värde för vår verksamhet. Vi har varit ganska öppna under upphandlingsfasen och fått ett lika öppet bemötande av våra kontaktpersoner på Advania. Det känns bra att ha hittat en seriös partner som också ser vårt samarbete som just ett partnerskap, säger Mats Isaksson.

Sammanslagningen av IT-miljön för hela Norden är inte den enda resan Armatec befinner sig på:

– Vi ska säkert flytta dela av verksamheten till någon form av moln snart. Men vi ska göra det på ett smart och genomtänkt sätt. Advania har presenterat olika förslag på ett rimligt och trovärdigt sätt, så jag ser bara möjligheter att utöka samarbetet ytterligare, säger Mats Isaksson.

– Armatec ser den stora potentialen det innebär att hitta lösningar som bygger broar mellan länderna, och det ska bli roligt att samarbeta med dem i hela Norden. För användarna blir det stora förbättringar när de kan få support var som helst de befinner sig, och för oss som leverantör är det smart att vi skapar gemensamma system för kundens hela nordiska verksamhet. Det är en taktik som ligger absolut rätt i tiden och vi ser fram emot att ta fler proaktiva steg för framtiden tillsammans med Armatec, säger Tomas Wanselius, VD på Advania.

För mer information:
Eva-Lotta Jonsvik, Marketing Director, Advania Sverige AB
Tel: +46 76 140 01 37
E-post: evalotta.jonsvik@advania.com

Om Armatec
Armatec grundades 2003 men har över 70 års erfarenhet av branschen då bolaget är sprunget ur Armaturjonsson. Armatec löser tekniska utmaningar inom vatten, värme, kyla och process. De är verksamma med dotterbolag i Sverige, Norge, Danmark och Finland och ägs av Ernströmgruppen. Armatec Sverige omsätter 360 MSEK i Sverige och har 89 anställda, varav 60 vid huvudkontoret i Göteborg.
www.armatec.com

Presskontakt

Marketing Director

Eva-Lotta Jonsvik

Relaterat innehåll

Avtal Pressmeddelande: Nytt avtal med Kammarkollegiet | Advania
2023.12.15

Advania tecknar nytt avtal med Kammarkollegiet

Kammarkollegiets upphandling omfattar ett ramavtal där samtliga statliga myndigheter, regioner och kommuner har möjlighet att tillgodose sina behov av mobiltelefoner och tillhörande tjänster från Advania.

Sveriges bästa branschblogg inom IT

Håll dig i loopen och prenumerera på vår blogg där vi bjuder på insikter, åsikter & inspiration!