Blogg | Drömhuset med hållbarhet från första byggsten | Advania
Hållbarhet Cirkulär IT 2024.06.11

Drömhuset med hållbarhet från första byggsten

I november skedde första spadtaget för vårt nya logistikcenter i Enköping. Och vi har inte bara cirkulära lösningar som mål, utan hela byggnationen och tillhörande processer genomsyras av ett hållbart tänk. Från solcellerna på taket till det återbrukade byggmaterialet i kontorsdelen och insektshotellen längs med staketet runt området.

Därför satsar vi på BREEAM- och NollCO2-certifieringar

I takt med att miljömedvetenheten ökar, blir också hållbara byggnadsstandarder allt viktigare. Att certifiera vårt nya logistikcenter enligt BREEAM och NollCO2 ser vi som en smart miljömässig handling, och samtidigt är det också en stark affärsmässig strategi.

BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) är världens äldsta och mest använda certifieringssystem för hållbara byggnader. Det bedömer byggnader utifrån flera kriterier såsom energianvändning, materialval och byggprocessens påverkan på miljön. Att uppnå en BREEAM-certifiering visar vårt åtagande att minska miljöpåverkan och optimera energieffektiviteten.

NollCO2 är en certifiering som fokuserar på byggnaders klimatpåverkan genom hela livscykeln, från konstruktion till rivning. Målet är att byggnaden ska uppnå netto noll koldioxidutsläpp. Detta uppmuntrar till användning av förnybara energikällor och klimatsmarta byggmetoder.

Genom att investera i dessa certifieringar gör vi en investering i framtiden. Blir du nyfiken hur bygget har gått hittills? Kika på filmen för att få en inblick, och se alla inblandades glada och stolta miner:

Vill du veta mer?

Kontakta mig!

Director Logistics & Services

Magnus Pihl

Relaterat innehåll

Hållbarhet Blogg | Att vara trainee på Advania | Advania
2024.04.02

Att vara trainee på Advania

Karriärföretagens studentnätverk har röstat fram Advance som ett av de 15 mest attraktiva IT-traineeprogram i Sverige. Här berättar Fanny Ahlén om sin tid som trainee på Advania.

Sveriges bästa branschblogg inom IT

Håll dig i loopen och prenumerera på vår blogg där vi bjuder på insikter, åsikter & inspiration!