Höjdpunkterna från ESPC 2023 | Advania
Event KF 2023.12.11

Höjdpunkterna från ESPC 2023

ESPC23, tidigare European SharePoint, Office 365 & Azure Conference 2023, är ett nav för innovation och kunskapsdelning, med experter från hela världen som diskuterade och visade de senaste händelserna inom Microsoft produktflora för M365, SharePoint och Azure. 

Några av höjdpunkterna från konferensen var introduktionen av Copilot (förstås 😊 ), förbättringar i Microsoft Teams och SharePoint, till exempel SharePoint Embedded. Andra ämnen som togs upp på konferensen var bland annat nya funktioner i Entra ID.

Konferensen utforskade också de olika alternativen för externa identiteter i Entra ID och Microsoft 365, till exempel B2B, B2C och T2T (tenant two tenant). Alla dessa funtioner är olika scenarier av kopplingar till olika tenants. På så sätt kan du ansluta användare med sina identitet mellan dem, vilket gör samarbetet enklare.

Några sessioner fördjupade sig också i utmaningarna och fördelarna med att hantera Active Directory med Entra ID och utnyttja dess funktioner som MFA, Identity protection, password protection, dynamic groups, och Access reviews i hybridmiljö. Allt för att öka säkerheten I IT miljön. Målet va har rikta blickarna mot Entra ID som identitetshanterare. Fördelarna som finns här finns inte on-prem.

Sammantaget gav ESPC23-konferensen en mängd information och insikter om den senaste utvecklingen inom Microsoft 365 och Azure, och framtiden ser ljus ut för både användare och utvecklare.

Vill du veta mer?

Hör av dig till mig!

Solution Architect

Pernilla Palm

Relaterat innehåll

Partner Upptäck den moderna fastigheten med IoT | Advania
2023.12.21

Upptäck den moderna fastigheten med IoT

I mitten på december bjöd vi in till ett event för att visa vilka smarta användningsmöjligheter det finns för att modernisera fastigheter och både underlätta och förbättra för människorna som lever och arbetar i dem. Vi är...

Sveriges bästa branschblogg inom IT

Håll dig i loopen och prenumerera på vår blogg där vi bjuder på insikter, åsikter & inspiration!