Ignite: AI trendar, men implementeringen tas försiktigt | Advania
AI Event KF 2023.11.24

Ignite: AI trendar, men implementeringen tas försiktigt

Det är föga förvånande AI-verktyget Copilot som dominerade Microsofts största årliga event Ignite. Från Advania deltog MVP:erna Amanda Sterner, Ola Ström och Emanuel Palm och här delar de med sig av sina upplevelser och insikter.

Medan Amanda och Ola deltog på distans från sina arbetsplatser i Sverige var Emanuel på plats i Seattle för att både lyssna på föreläsningar och svara på frågor från andra deltagare på speciella Expert meetups. För oss i Sverige blev det en del sena nätter i och med tidsskillnaden, men Microsofts spännande nyheter gjorde det nästan till en tidig julafton för deltagarna bakom skärmarna.

Expert Meetup är en del av Ignite där Microsoft låter både sin egen personal och utvalda MVP:er som Emanuel svara på frågor kring de produkterna de är experter på:

– Jag hade två eftermiddagspass i Expert Meetup-delen för Developer Technologies, där jag fick svara på frågor från deltagarna. Med fingret i luften kändes det som att AI var något de flesta inte hade börjat implementera riktigt ännu.

Största delen av frågorna var strategiska: hur ska man tänka kring Azure DevOps eller GitHub, hur kommer vi i gång med automation och infrastruktur-som-kod, och hur ska vi göra det på ett sätt som både passar vår verksamhet och inte tummar på säkerheten, säger Emanuel Palm.

Media (1)Amanda Sterner och Ola Ström fokuserade både på olika aspekter av den digitala arbetsplatsen:

– Min största take away är att Copilot kommer finnas i allt, för det kom en hel del nyheter kring den. Vi kommer framöver få se Copilot dyka upp i allt fler Microsoft 365-applikationer och det öppna upp för ännu bättre samarbeten.

En annan kul spaning är att Clipchamp, ett lättanvändbart videoredigeringsprogram, nu är en del av Microsoft 365 och finns tillgänglig för användning redan nu, säger Amanda Sterner.

Ola, som har ett större fokus på Windows och virtuella klienter, tar med sig att förutom att Copilot är överallt så fokuserar Microsoft väldigt mycket på att förbättra och förfina Windows 365. Det gör de genom att introducera en hel del nya säkerhetsfunktioner men även en helt ny variant av operativsystemet som har stöd för att kunna hantera mer grafiskt krävande uppgifter.

– Även Microsoft Intune kommer få en Copilot-integration med Security Copilot, något för alla som jobbar mer operativt med säkerhet och enhetshantering, säger Ola Ström.

Alla tre MVP:er är överens om att Ignite 2023 var en givande och lärorik upplevelse, nu är det full fart framåt i en multi-cloud-värld och med AI som stöd vid din sida i alla lägen.

Vill du veta mer?

Hör av dig till oss!

Technical Architect

Amanda Sterner

Chief Technical Architect

Ola Ström

Technical Specialist

Emanuel Palm

Relaterat innehåll

AI Hur ska vi förhålla oss till AI? | Advania
2024.02.21

Hur ska vi förhålla oss till AI?

Välkommen till vår nya bloggserie om AI-utvecklingen ur ett skolperspektiv. I del ett tar vår utbildningsansvarig Johan Lindström itu med frågan hur vi ska förhålla oss till en teknik som inte fanns när vi föddes men som vi...

AI Skippa knappval och släpp in bottarna! | Advania
2024.02.15

Skippa knappval och släpp in bottarna!

Har du upplevt frustration över att i all oändlighet trycka på knappar i automatiserade telefonsystem? Det gör dina kunder också. Men framtiden för samtalsdirigering är här - den är intelligent, röststyrd och drivs av AI!

AI Samarbete och AI: våra spaningar inför 2024 | Advania
2024.01.12

Samarbete och AI: våra spaningar inför 2024

När vi kollar i backspegeln för 2023 och sneglar lite på vårt blogginlägg med spaningar inför 2023 trodde vi stenhårt på bland annat AI och informationssäkerhet. När vi nu summerar året kan vi definitivt se att AI och...

AI Tips till dig som vill börja använda generativ AI | Advania
2023.12.11

Tips till dig som vill börja använda generativ AI

Användningen av Generativ AI och Large Language Models (LLMs), såsom ChatGPT, har fått ett explosionsartat uppsving de senaste åren. Dessa avancerade modeller har blivit banbrytande inom naturlig språkbehandling och GPT-3.5...

Sveriges bästa branschblogg inom IT

Håll dig i loopen och prenumerera på vår blogg där vi bjuder på insikter, åsikter & inspiration!