Skolpartner

Tillsammans utvecklar vi Sveriges viktigaste rum.

Vi utvecklar skolan genom att höja pedagogernas kompetens i Sverige. Tillsammans ger vi eleverna rätt förutsättningar för att klara sig i dagens digitala samhälle. Skolan handlar om elevens lärande och för att det ska bli så bra som möjligt krävs, förutom duktiga lärare, ett gott ledarskap och bra fysiska och digitala läromedel och lärmiljöer. Vi hjälper pedagoger att få ut maximal effekt av elevernas lärande, oavsett om det sker online eller i klassrummet. Det gör vi med hjälp av bättre pedagogik som stödjer sig på modern teknik.

utbildning-ikon

Utbildningskatalogen

Vi har över 70 utbildningar i vår portfölj. Inom områden som Apple, Google, Microsoft, Programmering, Chromebooks och PC, Skolutveckling och Processledning och mycket mer.

Utbildningar för alla behov
appar-ikon

Appar som digitala verktyg

Förskolan och skolan handlar om elevens lärande och för att det ska bli så bra som möjligt krävs, förutom duktiga förskolelärare/lärare, ett gott ledarskap och bra fysiska och digitala läromedel och lärmiljöer.

Våra appar
tablet-ikon

Digitala böcker

Vi har tagit fram böckerna Tillgänglighet på iPad samt Hela förskolan skapar. Dessa är kostnadsfria och möjliggör digitalt stöd för lärare och personal i förskolan och skolan.

Digitalt stöd i undervisningen
Livscykelhantering

Livscykelhantering

Med Advanias livscykelhantering får din verksamhet full kontroll över er IT-infrastruktur från anskaffning till avyttring.

Våra tjänster och produkter levereras i enlighet med processer ut vårt ledningssystem vilket är certifierat enligt ISO 9001:2015 (kvalitet) och ISO 14001:2015 (miljö). Gammal utrustning återköper vi och hanterar den miljövänligt och säkert och vi är stolta att 97% av utrustningen kan återanvändas hos nya kunder.

En hållbar hantering av er IT
appar-ikon

Logistik, service & support

Förenkla din verksamhets digitala vardag och slipp oro för krångel med hård- eller mjukvara.

En problemfri IT-miljö med produkter som fungerar bra leder till en lång användningstid och en minskad påverkan på miljön. Vi erbjuder support genom Advanias Service Desk samt service och reparationer i vår egen serviceverkstad.

Så bidrar vi till en smärtfri vardag

Är din verksamhet trygg mot intrång och dataläckage i Google Workspace-miljön?

Att skapa IT-hygien betyder god ordning, gedigen kunskap och att använda sig av smarta insikter – och vi på Advania hjälper dig gärna med detta arbete. Se över din Google Workspace-miljö utifrån Googles rekommendationer och riktlinjer tillsammans med oss:

  • Vi gör en genomlysning av säkerheten i din Googlemiljö och genomför även muntliga intervjuer med upp till tre Googleadministratörer i din verksamhet för att skapa en omfattande bild av läget.
    Det här får du:
  • En utförlig rapport som innehåller åtgärderna vi rekommenderar
  • En sammanfattning av intervjuerna för att ge ytterligare en dimension i hur din verksamhet nyttjar Google Workspace
  • En överblick som visar de utmaningar som inte den tekniska genomgången kommer åt.

    Några exempel på saker som vi tittar på under denna insats är API-åtkomst, apphantering, mejlflöden, åtkomstregler, kontohantering, tvåstegsverifiering. Investeringen för det ligger på 8 500 exkl. moms

Våra samarbetspartners

johner-skola-lärare-elev-surfplatta-800px
DIN PARTNER PÅ VÄGEN

Digitala nationella prov

Vi är din kompletta partner på vägen till digitala nationella prov. Med långsiktig planering, smarta strategier för förvaltning och hög teknisk kunskap skapar vi lösningen och bygger digital kompetens tillsammans. Advania kombinerar tech med verksamhetskunskap inom skola och hjälper dig innan, under och efter införandet av digitala nationella prov.
Helaförskolanskapar1920x1080
Hela förskolan skapar

Nu lanserar vi boken om skapande i förskolan!

Visste du att det finns det finns oändliga möjligheter att skapa i förskolan med hjälp av en iPad? Begreppet skapande nämns i förskolans läroplan (kap 1) som en viktig ingrediens i barnens utveckling och lärande.

Boken utgår ifrån ämnena naturvetenskap och teknik, matematik och språk. Tanken är att boken ska ge inspiration till hur man kan använda olika funktioner i apparna för att stimulera kreativiteten hos barnen i förskolan. Aktiviteterna i boken uppmuntrar dem till att vara producenter istället för konsumenter.

larare-elev
Kostnadsfria workshops

Skolpartner erbjuder nu kostnadsfria workshops

Då vi på Skolpartner ser att skolorna köper in många devices till lärarna och eleverna, men inte prioriterar fortbildning för lärarna är risken stor att man inte får maximal utdelning på de investeringar som görs.

Skolpartner

Tillsammans utvecklar vi Sveriges viktigaste rum

Målet är satt, Sverige ska vara bäst i världen på att använda digitaliseringens möjligheter. Så även i skolan. Med tillämpad IT i skolan inspirerar vi lärare och elever till nya sätt att utforska, förstå och samarbeta. Och med IT säkerhet i skolan ger vi elever och personal rätt förutsättningar för att klara sig i morgondagens digitala samhälle.

För att lyckas måste vi hjälpas åt, vi som använder tekniken, vi som utvecklar den och vi som köper in den. Vi behöver förstå utmaningar och behov. Och vi behöver se till att alla hänger med.

Advania gör vi det genom att vara på plats i klassrummen, våra medarbetare är aktiva lärare som vet vad som krävs för att lyckas. Vi gör det långsiktigt hållbart, genom att kunna helheten, från hjälp i beslutsprocesser till implementering, tillämpad IT säkerhet i skolan och livscykelhantering. Vi gör det genom att se till att ingen hamnar efter, genom att inkludera, inspirera och utbilda.

Och vi gör det genom att skapa skillnad i dag, inte i morgon.

Vår webshop

Alla våra kunder har tillgång till vår webbshop där man kan beställa allt från hörlurar, datorer och programmeringsrobotar.

Produktblad kring några specifika områden: 

Ibland kan det vara svårt att veta vilka produkter man ska välja, därför har vi satt ihop några förslag i from av produktblad. Dessutom finns rekommendationen “Advania bästa val” i vår webshop. 

Har du andra önskemål kring produktblad eller paket kring specifika områden - hör av dig så sätter vi ihop ett produktpaket som passar ert behov. 

Så loggar du in:
För att handla i vår webshop behöver du ett inlogg. Önskar du ett konto, kontakta skolpartner@advania.se
så hjälper vi dig. För att bara ta en titt i webshopen klicka på knappen nedan och använd vårt gästinlogg: 

Användarnamn: public
Lösenord: Prislista 

Läs våra kundcase inom temat skola

Skola
2022.10.10

Kreativt digitalt samarbete i klassrummet

Digitaliseringen skapar nya möjligheter för oss alla, även i skolan. Här berättar Linda Eriksson, mattelärare och IT-pedagog på Karlbergsskolan i Köping, hur teknik kan möjliggöra nya arbetssätt för en mer engagerande...

Skola
2022.03.28

Digital skola med eleven i centrum

Kunskapsskolan startade år 2000, med en ambition att förändra skolsverige. Idén var en skola där eleven står i centrum, med stort fokus på handledning och mentorskap. Det skulle också vara en digital skola, från grunden....

“För att få ut det mesta av tekniken är det både roligt och givande att ha en IT-partner som kan skolan, på riktigt. Det team vi har hos Advania jobbar också som lärare. De vet av egen erfarenhet vad som fungerar. Och vi har en bra dialog kring vad vi ska satsa på och hur vi kan bli bättre.”

Kontakta mig!

Business Area Manager, Education

Kalle Sander