Samarbetspartner

Apple

Möt framtiden tillsammans med Apple och Advania.

larare-elev

Apple i undervisningen

Vi utgår från att en digital satsning i din skola ska bli så framgångsrik som det bara är möjligt. Vi hjälper dig att ta fram strategier och mål, som är anpassade efter just din skolas behov och förutsättningar. Med en satsning på digitala verktyg lägger vi stort fokus på utveckling och utbildning av ledare och pedagoger, både vid införandet och över tid.

Advania Skolpartner har erfarenheten, kunskapen och kapaciteten och vi är med dig hela vägen. Detta oavsett om det gäller teknik, pedagogik, finansiering eller återtag. Advania är utvalda av Apple som Solution Expert Education. Det innebär att vi ger våra skolor fortlöpande support och service, utifrån deras respektive behov. Advanias personal och konsulter har lång och djup kunskap kring användning av Apples produkter i utbildningen och om att driftsätta enheter på skolor av alla storlekar.

Apples produkter är byggda för att ge varje elev fullständig frihet att uttrycka sig på det sätt som passar dem bäst. En iPad är så enkel att använda att vem som helst kan börja arbeta med den direkt men ändå så kraftfull och flexibel att alla kan förverkliga sina idéer. 

Med en Macbook får de mest ambitiösa projekten liv. Med den kompletta samlingen av Apple-designade appar för just skapande, får iPad- och iMac-eleverna möjligheter lika oändliga som deras fantasi. 

Apple Authorised Education Specialist

 

skola-grupp

Apple teacher

Alla barn föds med ett överflöd av kreativitet. Ett av skolans viktigaste uppdrag är att vårda den. Kreativitet gör elever bättre på att kommunicera och lösa problem, och att kunna uttrycka sina färdigheter på det sätt som passar dem bäst. Kreativiteten förbereder dem att lyckas i dagens värld – och att forma morgondagen. Apple har hjälpt lärare i 40 år att locka fram varje elevs unika, kreativa potential. Apple bidrar inte endast med kraftfulla produkter utan även med verktyg, inspiration och metoder så att du kan skapa oslagbara inlärningsupplevelser. Apple erbjuder tillexempel ett gratis fortbildningsprogram: Apple Teacher. Apple Teacher ger alla lärare förutsättningar att fortsätta utmana och stimulera varje elevs kreativitet. 

Lärare

Alla barn föds med ett överflöd av kreativitet. Ett av skolans viktigaste uppdrag är att vårda den. Kreativitet gör elever bättre på att kommunicera och lösa problem, och att kunna uttrycka sina färdigheter på det sätt som passar dem bäst. Kreativiteten förbereder dem att lyckas i dagens värld – och att forma morgondagen. Apple har hjälpt lärare i 40 år att locka fram varje elevs unika, kreativa potential. Apple bidrar inte endast med kraftfulla produkter utan även med verktyg, inspiration och metoder så att du kan skapa oslagbara inlärningsupplevelser. Apple erbjuder tillexempel ett gratis fortbildningsprogram: Apple Teacher. Apple Teacher ger alla lärare förutsättningar att fortsätta utmana och stimulera varje elevs kreativitet. 

Läs mer om Apple Teacher här.

Ledarskap 

Skolledare ska skapa skolor, lärarrum och klassrumsmiljöer där lärare kan prata om sin undervisning och känns dig trygg att lära, lära ut och undersöka sin egen didaktiska kunskap och förståelse. Med den förståelsen har Apple plockat fram bland annat två böcker som både beskriver viktiga delar i ett ledarskap och hur man på bästa sätt kan driva innovation i skolan, tillsammans med Apple. 

Läs mer om böckerna här: Apple – Viktiga delar i ett ledarskap & Apple – Innovation i skolan 

IT

Vilka fördelar finns att använda Apples produkter för dig som jobbar med IT-säkerheten i skolan? Smidigheten, tidsbesparing och enkel administration – för att nämna några. Apple strävar efter att du och din skola ska få enkla och intuitiva upplevelser av deras produkter, både i användandet och i varje del av driftsättningen.

Vill du veta mer? Klicka här, eller kontakta oss direkt på skolpartner@advania.se

Föräldrar 

Apple har skapat verktyg så att du som förälder alltid kan känna dig trygg med vad barnen på sina enheter. Du som förälder känner dina egna barn bäst, och Apple vet att varje barn är unikt. Därför jobbar Apple konstant med att utveckla både sina produkter och sin mjukvara för att hjälpa föräldrar att välja hur – och hur ofta – deras barn kan använda sina enheter. 

Mer information hittar du här.

Våra tjänster

Mobile Device Management - MDM
Behöver du hjälp med att hantera dina mobila enheter? Här hjälper vi dig med vår skräddarsydda MDM-tjänst.

Enhetsregistrering
 DEP förenklar den inledande inställningen genom att automatisera MDM-registreringen och övervakningen av enheter under inställningen, vilket gör det möjligt för dig att konfigurera företagets enheter utan att röra vid dem. För att ytterligare förenkla processen kan du hoppa över vissa skärmar i Inställningsassistenten så att användarna kan börja använda sina enheter direkt.

 Enhetsregistreringsfunktionen i Apple Business Manager och Apple School Manager gör det enkelt för företag och utbildningsinstitutioner att driftsätta och konfigurera iOS-enheter, Apple TV-enheter och Mac-datorer.  Apple Business Manager fungerar smidigt med MDM-lösningar och gör det enkelt att registrera enheter, driftsätta innehåll och delegera administrativa behörigheter.

 Programmet för enhetsregistrering (Device Enrolment Program, DEP) och programmet för volyminköp (Volume Purchase Program, VPP) är integrerade i Apple Business Manager, så nu har du allt du behöver för att driftsätta iOS-enheter, Mac-datorer och Apple TV i organisationen på ett och samma ställe.

Mer information om driftsättning och hantering av enheter finns på följande webbplatser:

WLAN
Teknikstödd pedagogik funkar inte utan internet. Vi erbjuder en prenumerationsbaserad lösning, som gör att vi sköter installation och underhåll av det trådlösa nätverket. Advania levererar skräddarsydda nätverks- och samarbetslösningar tillsammans med Cisco och Apple. Med Apples iOS och Ciscos senaste mjuk- och hårdvara för nätverk, kan skolor maximera sin infrastruktur och lärandemiljö. Det ger elever och lärare en riktigt bra upplevelse och en miljö som främjar lärandet.
skola-larare-elev-surfplatta
DIGITALA LÖSNINGAR FRÅN apple

Verktyg som hjälper till att möta behoven hos varje elev

AppleCare for Enterprise

Med Applecare for enterprise har du teknisk support dygnet runt för slutanvändare och Service på plats i två, tre eller fyra år, detta omfattar alla Mac, iPhone och iPad.

Med Applecare for enterprise har du Teknisk support dygnet runt för slutanvändare och Service på plats i två, tre eller fyra år, detta omfattar alla Mac, iPhone och iPad.

Hårdvaruservice på plats världen över
Du kan välja om du vill ha servicetäckning på plats i två, tre eller fyra år från inköpsdatumet för hårdvaran, beroende på vilket avtal du väljer. Om du får problem med hårdvaran under den tiden ser AppleCare for Enterprise till att du snabbt kommer igång igen. Du kan välja att få service på plats redan nästa arbetsdag eller att få service hos ett valfritt auktoriserat Apple-serviceställe i Apples världsomspännande nätverk. Med sökverktyget för service på plats kan du ta reda på vilka alternativ för service på plats som finns på en viss ort.

Ytterligare reparation eller byte av enhet
Förutom hårdvaruskydd på plats kan du dessutom, oavsett skäl och utan extra avgift, låta reparera upp till 4 procent av Mac-datorerna eller upp till 10 procent av iPad- eller iPhone-enheterna som täcks av avtalet. Om en medarbetare råkar skada en enhet täcks alltså även detta av AppleCare for Enterprise. I de flesta fall kan Apple reparera eller byta ut enheten redan inom en arbetsdag.

Support för slutanvändare
Med AppleCare for Enterprise kan du minska arbetsbelastningen för företagets interna supportavdelning genom att ge slutanvändarna tillgång till obegränsad teknisk telefonsupport dygnet runt.  Apple erbjuder teknisk support för Apples hårdvara och operativ­system, Apple-appar som Keynote, Pages och Numbers samt för personliga konton och inställningar.

Support för IT-avdelningar
I AppleCare for Enterprise ingår AppleCare Help Desk Support, som innefattar obegränsad teknisk support via telefon för diagnos och felsökning av hårdvara och mjukvara samt hjälp med att identifiera problem med Apple-baserade lösningar. Den här direktåtkomsten till företags- och utbildningsrådgivare omfattar hjälp med nätverkskonfigurering och serveradministration i macOS Server via ett grafiskt användargränssnitt. Du kan även få hjälp med Apple Business Manager eller Apple School Manager när du ringer.

För mer komplexa problem omfattar AppleCare for Enterprise ett supportärende på it-avdelningsnivå per år. Du kan få hjälp med komplexa driftsättningar och integreringar, bland annat MDM och Active Directory.
Du kan även köpa till extra it-avdelningssupport via ett AppleCare OS Support-avtal för en extra avgift.
Apple kan erbjuda flexibla supportavtal som passar just dig, oavsett om du bara har enstaka frågor eller behöver hjälp regelbundet.

Skaffa Applecare for Enterprise nu genom att kontakta oss på Advania Skolpartner!

Vill du komma i kontakt med oss?

Business Area Manager, Education
Business Area Manager, Education

Kalle Sander