Proaktiv och tydlig strategi för integrationsresan | Advania
Integration 2023.02.01

Proaktiv och tydlig strategi för integrationsresan

I en bransch känd för stabilitet och långsiktighet är digital transformation inte alla gånger det första man associerar till, men för en av Norges ledande aktörer inom fastighet, hotell & köpcentrum står det tydligt för Olav Thon Gruppen att digitalisering är en framgångsfaktor för att vara konkurrenskraftig både i dag och i morgon.

År 1950 köpte grundaren Olav Thon den första fastigheten på Karl Johans gate i Oslo, en investering som var den första av många. Med drygt 10 miljarder i omsättning och 3000 medarbetare är Olav Thon Gruppen i dag en av Norges ledande aktörer inom fastighet, hotell & köpcentrum. iBiz Solutions har varit integrationspartner sedan 2016 och varit med på resan från strategi- och plattformsetablering till att i dag utveckla och förvalta en mängd viktiga integrationer genom den centrala integrationsplattformen.

I en bransch känd för stabilitet och långsiktighet är digital transformation inte alla gånger det första man associerar till, men för den ledande aktören Olav Thon Gruppen står det tydligt att digitalisering är en framgångsfaktor för att vara konkurrenskraftig både i dag och i morgon. När iBiz och Olav Thon Gruppen inledde sitt samarbete 2016 fanns ingen integrationsplattform etablerad utan integrationer utvecklades punkt-till-punkt. För en verksamhet i ständig tillväxt, liksom IT-landskapet, såg man behovet av att arbeta mer strukturerat med systemintegration.

Som ett första led i samarbetet genomfördes en Integration Framework Workshop som skapade en rättvisande bild över nuläget och identifierade fokusområden framåt. Sedan dess har integrationsresan fortlöpt.

– Ibiz är en perfekt partner i vårt integrationsarbete. Hög kunskapsnivå, genomtänkta processer och inte minst fantastisk service ger oss som kund trygghet och stabilitet. Att vi dessutom kan ha full kontroll över trafiken via Nodinite är en superbonus, säger Kristin Birkeland, Senior Advisor IKT på Olav Thon Gruppen.

Sedan den där första workshopen har mycket hänt. I dag har Olav Thon Gruppen en etablerad integrationsplattform och en tydlig strategi för hur verksamheten ska arbeta med integration, både vid nyutveckling och förvaltning. iBiz Solutions har under årens lopp stöttat med resurser från flera olika affärsområden och varit involverade i flertalet både större och mindre utvecklingsprojekt där arkitekter och utvecklare arbetat nära Olav Thon Gruppens IT-team och andra externa leverantörer. Vi förvaltar också plattformen med proaktiv övervakning genom Nodinite, ett verktyg för loggning och övervakning, som ger ett stabilt stöd i vardagen. Sedan snart två år tillbaka nyttjar Olav Thon Gruppen också vår tjänst OnDemand där en integrationsansvariga i nära dialog med iBiz OnDemand-koordinator planerar och bygger nya integrationer.

Advanias integrationsspecialist Lina Ferner och Radars VD Hans Werner pratar i senaste avsnittet av Techstudion om hur du skapar en genomtänkt och förvaltningsbar integrationsstrategi för din verksamhet 

Lyssna på Techstudion om integration

Hör av dig

Kontakta mig

Team Manager

Lina Ferner

Relaterat innehåll

Sveriges bästa branschblogg inom IT

Håll dig i loopen och prenumerera på vår blogg där vi bjuder på insikter, åsikter & inspiration!