Anna Mellqvist, IT och digitaliseringschef på Willhem (Foto: Klaff Production)
Säkerhet Managerade tjänster 2023-05-30 10:18

Samarbetet gör skillnaden för Willhem

Advania hjälper fastighetsbolaget Willhem med att skapa en flexibel digital arbetsplats åt sina 300 medarbetare på 13 orter i Sverige. Det omfattar både hårdvara så som datorer och infrastrukturen som nätverk och server.

Willhem är ett fastighetsbolag med fokus på hyresrätter som under många år har haft Advania som partner för leverans av hårdvara, managerade tjänster och säkerhetstjänster som ett stöd för dem att växa i en takt som passar verksamheten.

– Vi väljer att inte ha all kompetens in-house utan outsourcar så mycket som det går till Advania. Vi tycker det är bättre att köpa denna typ av kompetens av ett företag som har många specialister som vi då kan nyttja vid behov. Då kan våra medarbetare fokusera på vår kärnverksamhet och känna sig trygg att kunna ta stöd av Advania för inköp, support, projektledning och andra tjänster inom IT, berättar Anna Mellqvist, IT och digitaliseringschef på Willhem.

Både server- och licenshanteringen lämnar Willhem över till Advania och samarbetet har pågått i många år:

– Vi har växt tillsammans, i många år och vi är väldigt nöjda med Advanias leverans, är det några frågetecken så löser de det snabbt och smidigt. Det måste jag ge Anders Augustsson, vår kontaktperson: han är väldigt bra, och svarar alltid när jag ringer, säger Anna Mellqvist.

Stående2_webbNyss färdigställdes ett större säkerhetsprojekt som innebär att varje ort nu finns i en egen nätverksbubbla. Skulle något skadligt ta sig in i nätverket på en ort så kan det inte sprida sig till hela organisationen.

– Krasst uttryckt är det ju inget unikt vi köper av Advania. Men det är samarbetet som gör skillnaden. Vi vet att vårt kundteam hos Advania är tillgängligt när vi behöver det. Vi är lite kärva när det gäller sånt, vore vi inte nöjda skulle vi byta leverantör. Men med Advania funkar det utmärkt, och vi får både gehör för det vi vill och förslag på insatser som kan öka värdet för vår verksamhet, säger Anna Mellqvist.

Det intensiva säkerhetsarbetet är nu i hamn och Willhem skördar frukten i form av ökad trygghet i den dagliga verksamheten.

– Säkerhetsinsatsen skulle jag råda alla att göra. Det är en hygienfaktor som nu är på plats och vi kan luta oss mot den och vara trygga att våra medarbetare kan jobba säkert både med kärnprocesserna internt och för att stödja våra hyresgäster, avslutar Anna Mellqvist.

(Foto: Klaff Production)

Hör av dig

Kontakta mig

Sales Manager

Simon Lekholm Melin

Relaterat innehåll

Säkerhet
2022-04-04 09:30

IT-trygghet genom proaktivt säkerhetsarbete

Bilprovningen har legat i framkant med digitaliseringen av sin verksamhet och satsat på att förenkla för både kunder och medarbetare. Med ett proaktivt informationssäkerhetsarbete har ett riskmedvetet tankesätt etablerats...

Sveriges bästa branschblogg inom IT

Håll dig i loopen och prenumerera på vår blogg där vi bjuder på insikter, åsikter & inspiration!