Första spadtaget är gjort: nu bygger vi drömhuset | Advania
Hållbarhet Drömhuset 2023.11.06

Första spadtaget är gjort: nu bygger vi drömhuset

I dag har vi nått en viktig milstolpe i vår strävan mot en mer hållbar framtid när vi firade första spadtaget för vårt pionjärprojekt: uppförandet av vårt drömhus, ett center helt ägnad åt den cirkulära hanteringen av IT-utrustning.

Vi är oerhört tacksamma för att vi får möjligheten att förverkliga detta projekt i samarbete med Stendörren Fastigheter AB, YLAB och Enköpings kommun, och att vi i dem har hittat partners som delar våra höga hållbarhetsambitioner. Det nya centret som vi nu bygger i Enköping kommer att bli hjärtat i Advanias verksamhet för återtag och återvinning av IT-utrustning, med kapaciteten att återinsätta en miljon enheter i omlopp varje år. Den 10 000 kvadratmeter stora anläggningen har högt ställda hållbarhetskrav med målsättningen att miljöcertifieras enligt BREEAM-SE nivå Excellent och NollCO2 och förväntas stå klar för inflytt januari 2025.

I en värld med begränsade naturresurser är vår ambition att förlänga livscykeln för IT-utrustning och minska behovet av nyproduktion. Vårt mål är att varje år återta lika många enheter som vi distribuerar. Varje dator kan återtas och rekonditioneras en till två gånger till innan den måste skrotas. Men det stannar inte där: när produkterna når slutet av livscykeln, ser vi till att även avfallsmaterialet hanteras smart eftersom det innehåller värdefulla metaller som går att återanvända. I detta arbete stödjer sig Advania på noggrant utvalda specialister inom återvinning.

Detta är mer än ett byggprojekt – det är ett löfte om en mer hållbar värld och en bekräftelse på Advanias åtagande att vara en föregångare för ansvarsfulla affärsmetoder inom IT-sektorn.

Se filmen där vi tar det första spadtaget

Vill du veta mer?

Hör av dig till mig!

Manager Logistics & Service

Magnus Pihl

Relaterat innehåll

Hållbarhet Möt Ivana Gligorić i podden Mattesnack
2024.04.25

Möt Ivana Gligorić i podden Mattesnack

I det senaste avsnittet av podden Mattesnack från Mattecentrum, den ideella föreningen som jobbar för att stärka barn och ungas självförtroende inom matematik, möter vi Ivana Gligorić, hållbarhetscontroller på Advania.

Hållbarhet Nyhet | Ny guide till cirkulär transformation | Advania
2024.04.10

Ny guide till cirkulär transformation

Exponential Roadmap Initiative har släppt en guide med sju steg för att minska utsläpp och naturpåverkan från material i värdekedjan. Vi har varit med och granskat den och står stolt bakom detta nya verktyg för alla...

Hållbarhet Nyhet | Nya hållbara metoder med klimatkontraktet | Advania
2024.03.19

Klimatkontrakt ett sätt att kroka arm

Kristianstads kommun arbetar aktivt för att hitta nya hållbara affärsmodeller och skapa ett gott liv för alla kristianstadsbor inom planetens gränser. Advania är ett av bolagen i det lokala näringslivet som sluter upp och...

Sveriges bästa branschblogg inom IT

Håll dig i loopen och prenumerera på vår blogg där vi bjuder på insikter, åsikter & inspiration!