Nyhet | Ny guide till cirkulär transformation | Advania
Hållbarhet 2024.04.10

Ny guide till cirkulär transformation

Exponential Roadmap Initiative har släppt en guide med sju steg för att minska utsläpp och naturpåverkan från material i värdekedjan. Vi har varit med och granskat den och står stolt bakom detta nya verktyg för alla verksamheter som vill komma i gång med detta arbete.

Vårt medlemskap i Exponential Roadmap Initiative ger oss både samverkan och konkreta verktyg. I nätverket finns både branschkollegor inom IT och tech men också helt andra branscher, där alla har den gemensamma missionen att halvera utsläppen till 2030 i linje med Parisavtalet. Vi delar kunskap och får konkreta verktyg för vårt eget arbete, ett exempel på det är att vi har byggt vår klimatomställningsplan utifrån ERI:s fyra pelare som beskrivs i deras 1.5°C Business Playbook:

  • att minska företagets egna utsläpp
  • att minska utsläppen i värdekedjan
  • att integrera klimataspekter i affärsstrategin och
  • att påverka klimatåtgärder i samhället.

"ERI kontaktade oss och bad om vår feedback på guiden inför att den skulle lanseras. Vi har granskat den och står bakom innehållet som bygger på sju steg för att skifta från linjärt till cirkulärt. Den lyfter också olika cirkulära affärsmodeller kopplade till produkters livscykel, vilket stämmer väl in på våra egna tjänster inom erbjudandet Cirkulär IT. Jag tycker att du ska läsa guiden!" säger Sofia Martinsson, Business Developer Sustainability på Advania.

ERI:s nya guide är ett konkret verktyg för verksamheter som vill komma i gång med sin förflyttning till den cirkulära ekonomin. Den riktar sig till dig som jobbar inom t.ex. affärsutveckling, produktdesign och ledning, upphandling och hållbarhet. Med guiden får du praktiska steg för att analysera verksamhetens värdekedja, produktportfölj och affärsmodell för att skala cirkulära klimatlösningar och fullt ut integrera cirkularitet i de strategiska affärsfunktionerna.

Vill du veta mer?

Hör av dig till mig!

Business Developer Sustainability

Sofia Martinsson

Relaterat innehåll

Hållbarhet Möt Ivana Gligorić i podden Mattesnack
2024.04.25

Möt Ivana Gligorić i podden Mattesnack

I det senaste avsnittet av podden Mattesnack från Mattecentrum, den ideella föreningen som jobbar för att stärka barn och ungas självförtroende inom matematik, möter vi Ivana Gligorić, hållbarhetscontroller på Advania.

Hållbarhet Nyhet | Nya hållbara metoder med klimatkontraktet | Advania
2024.03.19

Klimatkontrakt ett sätt att kroka arm

Kristianstads kommun arbetar aktivt för att hitta nya hållbara affärsmodeller och skapa ett gott liv för alla kristianstadsbor inom planetens gränser. Advania är ett av bolagen i det lokala näringslivet som sluter upp och...

Sveriges bästa branschblogg inom IT

Håll dig i loopen och prenumerera på vår blogg där vi bjuder på insikter, åsikter & inspiration!