Pressmeddelande: Guldnivå EcoVadis | Advania
Hållbarhet 2024.01.16

Advania når guldnivå i EcoVadis globala hållbarhetsbedömning

Advania Sverige har uppnått guldnivå i EcoVadis internationella bedömning av företags hållbarhetsarbete, en klassning som endast tilldelas fem procent av de företag som utvärderas globalt. 

"Techbranschen spelar en viktig roll i att främja hållbar utveckling, både på arbetsmarknaden och i samhället i stort. Hållbarhetsarbetet har länge prioriterats högt i Advania och jag är jätteglad och stolt över det erkännande guldnivån innebär och att vårt hållbarhetsarbete bedömts hålla så hög nivå, framförallt eftersom EcoVadis är en bedömning som efterfrågas av många av våra kunder", säger Helena Nordin, Chief Sustainability Officer på Advania.

EcoVadis är en oberoende och branschledande organisation som utvärderar företagsstyrning och prestanda inom miljö, arbetsvillkor, mänskliga rättigheter, etik och hållbar upphandling. Varje företag betygsätts i relation till företagets storlek, läge och bransch. 

"Den här utmärkelsen bekräftar Advanias ställning som en globalt ledande aktör inom hållbarhetsområdet. Det är ett erkännande som ytterligare stärker vårt engagemang för ESG (Environmental, Social and Governance)", säger Helena.

Advania engagerar sig aktivt i hållbarhetsfrågor, vilket bland annat återspeglas i bolagets medlemskap i FN:s Global Compact och Responsible Business Alliance (RBA). Under det senaste året har Advania tagit betydande steg framåt inom flera viktiga hållbarhetsområden. Till exempel har Advania Sverige fått sina kortsiktiga klimatmål godkända av Science Based Targets initiative (SBTi) och uppnått ISO 45001-certifiering för företagets arbetsmiljöarbete. Dessutom har Advania stärkt sitt engagemang för hållbarhet genom att utöka sitt team med fler experter. Dessa experter bidrar inte bara internt, utan är även centrala i arbetet med att hjälpa kunder att förbättra sitt hållbarhetsarbete och minska sin negativa miljöpåverkan.

Läs mer om hur vi arbetar med hållbarhet: Hållbar IT
Läs mer om EcoVadis: The World's Most Trusted Business Sustainability Ratings


För mer information

Eva-Lotta Jonsvik, Marketing Director, Advania
Tel: +46 761 40 01 37
E-post: evalotta.jonsvik@advania.com

Helena Nordin, Chief Sustainability Officer, Advania
Tel: +46 709 47 39 99
E-post: helena.nordin@advania.com

 

HÖR AV DIG

Kontakta oss med eventuella frågor

Marketing Director

Eva-Lotta Jonsvik

Relaterat innehåll

Hållbarhet Pressmeddelande: Lansering av hållbarhetsrapport 2023 | Advania
2024.05.23

Advania lanserar hållbarhetsrapport för 2023

Advania lanserar koncernövergripande hållbarhetsrapport för 2023, som omfattar alla verksamhetsländer. Rapporten beskriver Advanias gemensamma strategi för hållbarhet och redogör för hur varje land har åtagit sig att uppnå...

Sveriges bästa branschblogg inom IT

Håll dig i loopen och prenumerera på vår blogg där vi bjuder på insikter, åsikter & inspiration!