Avtal 2021.05.03

Gränges Finspång satsar på driftsäkerhet och partnerskap

Gränges, en global ledare inom aluminiumteknik, sökte efter ett partnerskap när de i augusti 2020 gick ut med en upphandling efter en ny driftleverantör, och fann det i Advania. Med ett signerat avtal om 5 år ämnar Gränges Finspång att tillsammans med Advania kunna ta välgrundade strategiska beslut för framtiden.

När Gränges Finspång, en global ledare inom alumuniumteknik, -tillverkning och -innovation, i augusti 2020 gick ut med en upphandling efter en ny driftpartner så söktes inte bara en aktör att uppfylla de rent tekniska och säkerhetsmässiga kriterierna – utan någon som kunde erbjuda flexibilitet genom möjligheten att skala upp och ner tjänsternas omfattning samt kunna bygga ett långsiktigt partnerskap genom hög teknisk kompetens, smidighet och lyhördhet.

– Advania hade det mest flexibla erbjudandet genom att de lika gärna tar hand om vår infrastruktur på plats som att de hjälper oss att flytta in driften i deras datahallar om vi så önskar. Genom Advanias flexibilitet i leveransmodell köper vi tid att tillsammans med en ny partner ta välgrundade strategiska beslut för framtiden. Det var viktigt att inte bara välja leverantör, utan ett viktigt partnerskap, säger Ingvar Pettersson, IT-chef, Gränges Finspång.

afee177cc9797ce5_orgIngvar Pettersson, IT-chef på Gränges Finspång

Gränges är världsledande inom aluminiumteknik och har sex produktionsanläggningar i världen. Dessa finns i Shanghai i Kina, i Finspång i Sverige, i Konin i Polen och i Huntington, Salisbury och Newport i USA. Med produktionsutveckling och produktionskapacitet på tre kontinenter har Gränges en solid plattform för att på ett effektivt och hållbart sätt möta komplexa kundkrav och nya trender.

– Vi är så glada och förväntansfulla att inleda detta viktiga partnerskap med Gränges. I takt med att produktionen blir mer och mer beroende av IT och en fungerande drift ser vi en ökad efterfrågan av just säker och sömlös drift. Det är glädjande att Gränges verkligen är i framkant inom sitt område och att kunna fortsätta utveckla deras verksamhet genom detta partnerskap är vi riktigt stolta över, säger Fredrik Örnhall, Sales Manager, Advania Sverige. 

För mer information, vänligen kontakta:
Ingvar Petersson, IT-Chef, Gränges Finspång AB
Tel: +46 721 953 108
E-post: ingvar.pettersson@granges.com

Fredrik Örnhall, Sales Manager, Advania Sverige AB
Tel: +46 761 400 086
E-post: fredrik.ornhall@advania.com

Om Gränges
Gränges är en ledande global leverantör av valsade aluminiumprodukter för värmeväxlarapplikationer, specialförpackningar och nischmarknader. Inom material för lödda värmeväxlare är Gränges marknadsledande globalt med en marknadsandel om cirka 20 procent. Företaget utvecklar, producerar och marknadsför avancerade material som förbättrar dels effektiviteten i kundens tillverkningsprocess, dels prestandan hos slutprodukten. Bolagets geografiska marknader är Europa, Asien och Amerika med produktionsanläggningar i alla tre regionerna med en total årlig kapacitet på 560 000 ton. Gränges har 2 400 medarbetare och omsätter 13,5 miljarder SEK. Aktien är noterad på Nasdaq Stockholm. Mer information hittar du på Gränges webbplats.

Presskontakt

Marketing Director

Eva-Lotta Jonsvik

Relaterat innehåll

Avtal
2023.12.15

Advania tecknar nytt avtal med Kammarkollegiet

Kammarkollegiets upphandling omfattar ett ramavtal där samtliga statliga myndigheter, regioner och kommuner har möjlighet att tillgodose sina behov av mobiltelefoner och tillhörande tjänster från Advania.

Sveriges bästa branschblogg inom IT

Håll dig i loopen och prenumerera på vår blogg där vi bjuder på insikter, åsikter & inspiration!