Blogg | Microsoft MVP Summit 2024 | Advania
Simon Ågren, Ola Ström, Amanda Sterner och Björn Sundling på plats i Seattle
Partner KF 2024.03.19

Microsoft MVP Summit 2024

På våren varje år bjuder Microsoft in alla MVP:er (Most Valuable Professionals) till sitt campus i Seattle, USA, för en veckas konferens. Där berättar de om vad som är på gång i framtiden men den kanske främsta anledningen att träffas är för att få feedback på sina produkter. Vi på Advania Sverige är stolta över att ha fem stycken MVP:er inom olika områden, och i år var det Amanda Sterner, Simon Ågren, Björn Sundling och Ola Ström som deltog på plats, medan Jimmy Andersson följde eventet online från Sverige.

MVP Summit, som konferensen kallas, är för många årets höjdpunkt då det finns stora möjligheter att inte bara lära sig vad som är på gång utan även träffa både branschkollegor och Microsoft-produktteam för att utbyta erfarenheter och nätverka.
Baksidan av att skriva ett inlägg om MVP Summit är att allt som visas och diskuteras under konferens är högst konfidentiellt, vilket betyder att vi inte alls kan dela vad som berättats, utan det får ni vänta och se!

Vi kan däremot dela med oss av trenderna vi ser från Microsoft, och där kan vi helt klart säga att AI och Copilot är hetare än någonsin! Det är ett område som utvecklas otroligt mycket, och det märks att Microsoft investerar stora mängder pengar i det.

MVP Summit är också ett bra tillfälle att kunna ge direkt feedback på Microsofts produkter, feedback som oftast har stor påverkan på hur Microsoft fokuserar i sina produkter. Det märks att Microsoft verkligen tar chansen att ”ta pulsen” på communityt för att känna av vad som är viktigt och vad de ska prioritera. Det är ett bra läge för oss att framföra det vi ser ute hos våra kunder, både vad som funkar bra och vad som skulle kunna förbättras.

Vi kan däremot inte sticka under stolen med att ett stort värde i MVP Summit är möjligheten att lära känna andra och nätverka utanför sin vanliga bubbla. Det samlas personer från hela världen som har olika erfarenheter och förutsättningar, vilket gör att det ofta blir ”det där har jag aldrig tänkt på”-upplevelser i de olika sessionerna, just för att det är olika kulturer, beteende och förutsättningar runt om i världen. En otroligt bra chans att lära känna nya människor och nya kulturer!

Advanias MVPs
På bilden: Simon Ågren, Ejaz Hussain, Björn Sundling, Ola Ström, Gisli Gudmundsson, Chris O'Brien, Anoop Tatti, Amanda Sterner

Vi passade även på att samla Advanias MVP:er från de andra Advaniabolagen, för Advania har MVP:er i både Storbritannien, på Island och hos oss i Sverige. Vi tar med oss massor med lärdomar hem från veckan, och även om vi inte kan prata om det, kommer vi kunna guida våra kunder ännu bättre kring vad som är viktigt att titta extra noga på kommande året. Så kontakta oss om du vill prata Microsoft och framtiden!

Skrivet av Ola Ström, Amanda Sterner, Simon Ågren och Björn Sundling

Vill du veta mer?

Kontakta oss!

Technical Architect

Amanda Sterner

Chief Technical Architect

Ola Ström

Technical Specialist

Björn Sundling

Chief Technical Architect

Simon Ågren

Relaterat innehåll

Partner Blogg | PowerShell + DevOps Global Summit 2024 | Advania
2024.04.15

PowerShell + DevOps Global Summit 2024

Det finns många olika typer av konferenser. Oftast fokuserar de på nya trender, framtidens möjligheter eller varför just du bör intressera dig för vårt system. Men det finns också de konferenser som står helt fria från...

Partner Upptäck den moderna fastigheten med IoT | Advania
2023.12.21

Upptäck den moderna fastigheten med IoT

I mitten på december bjöd vi in till ett event för att visa vilka smarta användningsmöjligheter det finns för att modernisera fastigheter och både underlätta och förbättra för människorna som lever och arbetar i dem. Vi är...

Sveriges bästa branschblogg inom IT

Håll dig i loopen och prenumerera på vår blogg där vi bjuder på insikter, åsikter & inspiration!