Pressmeddelande | Advania lanserar Advania Voice | Advania
Partner 2020.12.02

Advania lanserar Advania Voice

Advania Skolpartner lanserar idag webbapplikationen Advania Voice. Appen är ett inlärningsverktyg för barn och ungdomar att lära och minnas med hjälp av musik och rytmik. Med Advania Voice kan lärare, pedagoger och elever skapa en låt, rap eller ramsa genom att välja ett färdigt komp eller beat.  

Advania Skolpartner förser skolor med digitala utbildningsverktyg och hårdvara. Nu lanserar de webbapplikationen Advania Voice för Google Chrome. Syftet är att hjälpa barn och ungdomar att lära genom musik och rytm. I verktyget kan elever och lärare tillsammans skapa sånger, ramsor, podcasts och andra röstinspelningar. Appen är kompatibel för förskolor och skolor som använder Google GSuite for Education och Google Chrome. Advania Voice är resultatet av Gunilla Möllers deltagande i Google for Education Certified Innovator Program. Programmet samlar pedagoger världen över, som med teknikens hjälp vill hitta lösningar för att ge eleverna de bästa förutsättningarna för att lyckas i klassrummet. Tillsammans med 35 andra deltagare deltog hon i ett bootcamp arrangerat av Google i Stockholm, under november 2019.

9455867aef13b100_orgGunilla Möller, pedagogisk utvecklingsledare och Kalle Sander, Business Area Manager

– Advania Voice ska hjälpa barn och ungdomar att minnas undervisningen lättare och därmed klara sin skolgång bättre. Forskare har visat en tydlig koppling mellan lärande, musik och rytm. Exempelvis talar musikprofessor Jon-Roar Björkvold, Universitetet i Oslo, att musik är betydelsefullt för lärandet. Språket utvecklas med hjälp av musik eftersom man använder sig av rytmen, melodin och hela kroppen för att förstärka inlärningen. Vi är många som kommer ihåg någon ramsa eller sång från skoltiden, som gjorde det lättare för oss att minnas. Med Advania Voice gör vi det enkelt för lärare, pedagoger och elever att skapa en låt, rap eller ramsa. Man kan exempelvis välja ett färdigt schlagerkomp och sjunga in en melodi till en text om allemansrätten eller välja ett skönt beat och rytmiskt läsa in multiplikationstabellen. Bara fantasin sätter gränser, säger Gunilla Möller, pedagogisk utvecklingsledare på Advania Skolpartner och initiativtagare till Advania Voice.

I sin roll på Advania Skolpartner utbildar hon, som själv är lärare i grunden, lärare i hur olika appar och andra digitala tjänster kan användas på bästa sätt i klassrummet. Gunilla såg hur många lärare valde bort de musikredigeringsprogram som finns på marknaden. De upplevdes för avancerade, särskilt för de yngre barnen. Appen Advania Voice är därför utformad för att vara så lättanvänd som möjligt. Designen är enkel, med få knappar och menyval. Detta för att göra det tillgängligt för alla elever. Advania Voice är ett bidrag från Advania för att kunna vara med och utveckla Sveriges viktigaste rum.

– Det känns fantastiskt att vi på Advania Skolpartner har möjligheten att ge skolor och elever ett digitalt verktyg som Advania Voice. Med Advania Voice vill vi slå ett slag för alla elevers rätt till lärande på så lika villkor som möjligt. Jag ser fram emot att se hur svenska skolor börjar använda Advania Voice som verktyg i undervisningen, säger Kalle Sander, Business Area Manager på Advania Skolpartner, som även han är lärare i grunden. 

Advania Voice är en app framtagen av våra egna systemutvecklare

Läs mer på advania.se/advaniavoice

För mer information, vänligen kontakta:
Gunilla Möller, pedagogisk utvecklingsledare, Advania Skolpartner, Advania Sverige
Tel: +46 70 190 41 48
E-post: gunilla.moller@advania.com

Kalle Sander, Business Area Manager, Advania Skolpartner, Advania Sverige
Tel: +46 73 867 60 57
E-post: kalle.sander@advania.com

Läs mer om Advania Skolpartner → 

Kontakta mig

Marketing Director

Eva-Lotta Jonsvik

Sveriges bästa branschblogg inom IT

Håll dig i loopen och prenumerera på vår blogg där vi bjuder på insikter, åsikter & inspiration!