Pressmeddelande | Hege Støre ny koncern-VD | Advania
Ledarskap AdWoMan 2022.10.13

Advania-koncernen utser Hege Støre till ny VD

Från och med den 1 november 2022 tillträder Hege Støre som VD för Advania-koncernen (Advania AB). Mikael Noaksson, nuvarande VD, kommer att fortsätta arbeta som chefsstrateg på heltid och utses till ny styrelseledamot.

Mikael har arbetat på Advania sedan 1998 och tillträdde rollen som koncernchef 2017. Mikael lämnar nu över VD-ansvaret till Hege Støre, som började på Advania AB 2021 i samband med förvärvet av Visolit.

– Vi har vuxit mycket de senaste åren eftersom det finns en stor efterfrågan på en IT-servicepartner som Advania. Med det kommer nya och spännande utmaningar för att upprätthålla våra kärnvärden och vår strategi. Det har varit min plan att lämna över VD-rollen till Hege när tiden var inne. Vi utsåg henne till vice VD i januari 2022 och sedan dess har hon mer än överträffat mina förväntningar. Jag ser nu fram emot att sitta i Advanias styrelse och tillsammans med Hege och resten av vårt fantastiska team fortsätta driva lönsam tillväxt och säkerställa att hela koncernen tänker, planerar och arbetar i linje med vår unika kundcentrerade strategi, säger Mikael Noaksson, nuvarande VD för Advania-koncernen.

"I believe IT is a people business"

Hege Støre har arbetat inom IT-branschen sedan 1992, senast som VD för Visolit i Norge. Ända sedan hon började på Advania har Hege arbetat nära Mikael för att leda företaget. De har en konsekvent gemensam vision om Advanias framtida väg och hur de ska förverkliga dessa dynamiska idéer i full överensstämmelse med Advanias unika värderingar och kundcentrerade tankesätt.

Advanias mål är att vara den ledande IT-tjänsteleverantören för tusentals företagskunder, multinationella företag, regeringar och offentliga institutioner, stora, små och medelstora företag i alla aspekter av samhället i Europa. Advanias decentraliserade affärsmodell och bolagets tusentals talanger är Advanias viktigaste tillgång för att leva upp till mottot att aldrig tappa en kund.

– Jag är både ödmjuk och stolt över att få arbeta med ett så starkt team för att leda Advania till nästa nivå. Våra medarbetare, vårt tankesätt och vårt målmedvetna fokus på kundernas krav och förväntningar är det som gör skillnad för att skapa värde för våra kunder så att de kan växa med smart användning av IT. Jag är övertygad om att Advania har rätt kapacitet för att hjälpa ännu fler kunder att känna sig tryggare, inte bara med cybersäkerhet, utan att vi med rätt val av IT-tjänster kan arbeta för en mer hållbar värld, säger Hege Støre, framtida koncernchef på Advania.

För mer information, vänligen kontakta:
Eva-Lotta Jonsvik, CMO Advania
E-post: evalotta.jonsvik@advania.com
Telefon: +46 (0)76 140 01 37

Om Advania AB (koncernen)
Advania är ett nordeuropeiskt IT-tjänsteföretag med rötter tillbaka till 1939, med verksamhet i Sverige, Norge, Storbritannien, Island, Finland och Danmark, med mer än 4 500 anställda. Företaget fokuserar på att hjälpa kunder att förbättra sina prestationer och vara en partner i sin digitala resa, med innovativ användning av bästa tillgängliga IT-plattformar och tjänster. Advania betjänar tusentals företagskunder, multinationella företag, regeringar och offentliga institutioner, stora, små och medelstora företag i alla aspekter av samhället. Advania är ett portföljbolag av fonder som förvaltas av Private Equity-teamet på Goldman Sachs Asset Management.

Presskontakt

Marketing Director

Eva-Lotta Jonsvik

Sveriges bästa branschblogg inom IT

Håll dig i loopen och prenumerera på vår blogg där vi bjuder på insikter, åsikter & inspiration!