Licens

Dina licenser är vårt fokus

Digitalisering och en förflyttning från traditionella licensformer, till nya och mer flexibla lösningar, som t ex molnlösningar, ställer helt andra krav på hantering av licenser. Att se över dina licenser har aldrig varit mer aktuellt än nu.

  • Hur kan du halvera dina licenskostnader?
  • Hur påverkar en förflyttning till molntjänster dina licensavtal?

Advanias licensteam arbetar med både offentlig- och privat sektor och besitter spetskompetens på området. Vi drivs av att förstå din verksamhet och hitta den bästa lösningen för ditt företag.

Vi kan licenser och delar gärna med oss av den kunskapen.

Låter det intressant? Hör av dig via kontaktformuläret nedan, så berättar vi mer.

Licenser kostar mer än hårdvara

Hur stor är licenskostnaden på ditt företag? Betalar ni för licenser ni inte använder? 

Advania erbjuder tjänster inom; SAM - Software Asset Management. Tjänsterna har ett enda syfte - att säkerställa att du som kund får full kontroll på dina licenser. Det innebär att du får en klar överblick och vet att de används på ett optimalt sätt och att ditt företag varken betalar för mycket eller för lite.

Det är inte ovanligt att man över åren införskaffat fler licenser än vad verksamheten kräver.  Det är heller inte ovanligt med straffavgifter från mjukvarutillverkarna, p g a underdimensionerad licensiering. 

En utredning om hur det står till med mjukvarulicenserna är en investering som tveklöst kommer att löna sig. Advanias licensutredningar leder till optimering av resursutnyttjande och kostnadsbesparingar.

Vill du veta mer? Fyll i kontaktformuläret nedan så berättar vi mer.

Samarbetspartners

Licenshantering handlar om samarbeten. Advania har valt att arbeta med några utav marknadens vassaste mjukvaruleverantörer. Vi väljer partner utifrån räckvidd, leveranssäkerhet, funktionalitet och utvecklingskapacitet. Advania väljer att uteslutande samarbeta med de aktörer som ständigt utvecklas och som hela tiden har örat mot marken när det kommer till vart branschen och tekniken är på väg, men framförallt väljer vi de leverantörer som har näsa för vad vår kund vill ha imorgon.

Det är med ödmjukhet och stolthet vi här kan presentera några utav våra samarbetspartners på licenssidan.

 

Kundcase

Scandic

Att växa är bra för företag, men när Scandic skulle hantera alla programvarulicenser för datorer och servrar på 230 hotell med tusentals anställda blev det bara för mycket. Då ryckte Advania in med en hjälpande hand och erbjöd SAM-tjänster för optimering av programvarutillgångar.

"Jag kan säga att det är en investering jag inte vill ha ogjord! Det har inneburit bättre kontroll och resursbesparingar, samt att vi slipper anställa egen kompetens på området och istället fokusera på vår kärnverksamhet - att driva hotell, säger Björn Jonasson, Infrastructure Architect Scandic Hotels."

Nyheter & Blogg

Kontakta mig


Hans Hedblom
Chef Workplace Licens
hans.hedblom@advania.com

+46 76 495 79 56

?i