På flera sätt med Google September

Använd Google på flera sätt i din undervisning!

SUCCÈN är tillbaka! Tillsammans med Google bjuder Advania Skolpartner in till ett kostnadsfritt online-event den 22-23 september 2021.
Vi kommer tillsammans med pedagoger från hela Sverige samt från Norge och USA inspirera till hur man kan använda Google verktyg på flera sätt i undervisningen. Vi vill med detta event lyfta fram alla fantastiska idéer på hur man kan använda Google for Education och andra verktyg som tillhör Google-familjen. Under varje pass kommer 2-3 föreläsare inspirera dig inom olika områden.

Gunilla Möller och Leonidas Papagianis från Advania Skolpartner kommer att hålla i dagarna och vara moderatorer som introducerar, ställer frågor och håller koll på frågor i chatten.

Information om föreläsarna

Helene Ericsson: Central IT-pedagog, Umeå kommun
Ulrica Elisson Grane: Förstelärare och Digitaliseringsutvecklare, Leksands kommun (INSTA)
Martin Howe: Lärare i Borlänge Kommun
Charlotte Neumann: f d Förstelärare i digital didaktik, Falkenberg *)
Johann Johansson: förstelärare, idrottslärare på Kunskapsgymnasiet Norrköping. Projekt- och utvecklingsledare (IKT) på Kunskapsskolan/Kunskapsgymnasiet.
Linda Forssell Asp: Leg. Lärare i Ma, Sv, En och Tk. Falun kommun (INSTA)
Magnus Johansson: Educational lead, Advania Skolepartner Norge *) **)
Lisa Aanonsen:Math: Algebra 1 Teacher, New Jersey USA (INSTA)
Julia Perdsjö: Grundskollärare åk 4-6, Lilla Alby skola (INSTA)

Maria Rådstam: IT-pedagog och lärare på Navestadsskolan i Norrköpings kommun *)
Helen Larsson: Speciallärare, grundsärskola, Jönköping kommun (INSTA)


Övriga medverkande
Isabel González Miranda: 
Google for Education Manager
Gunilla Möller: Pedagogisk utvecklingsledare Advania Skolpartner *) **)
Leonidas Papagianis: skolansvarig syd, Advania Skolpartner  

*Google Certifierad Pedagog
**Google Certifierad Utbildare  

Information

När? 22 - 23 september 2021

Var? YouTube

Agenda

Onsdag 22 september

13.00-13.50 Skapande och lärande i spel och lek 
Ulrica Elisson Grane delar med sig av idéer och tips på olika Escape Room som hon skapat till hennes elever på mellanstadiet och berättar om mervärdet att använda sig av detta inlärningssätt med eleverna. Under detta pass kommer även Magnus Johansson inspirera oss genom att visa oss hur man kan använda Google sitt ritverktyg - Google Teckning. Vi får tips på enkel och grundläggande bruk men också lite mer kreativ och avancerad användning av Google Teckning i ett dokument eller som ett spel. 

13.50-14.40 Ökad elevaktivitet i Formulär och Kalkylark 
Distansundervisningen på gymnasiet under förra året gjorde det extra tydligt vad betydelsefull elevaktivitet är för elevernas kunskapsutveckling. Under detta pass kommer Johann Johansson visa flera olika sätt som han använder Google Formulär i sin undervisning för att få till en ökad elevaktivitet, både i klassrumsundervisning och i distansundervisning.  
Lisa Aanonsen kommer visa hur Google Kalkylark kan användas till att skapa arbetsblad som är självskattning (self-checking) och självrättande (auto-grading). (Lisa sänder live från New Jersey och föreläsningen sker på engelska) 

14.40-14.50 Rast

14.50-16:00 Tidsbesparande 
Maria Rådstam kommer att visa hur man kan hålla sig organiserad på ett snyggt och enkelt sätt med hjälp av Google Keep.
Google Keep fungerar dels som en anteckningsbok, men också som en plats att samla länkar och dokument på ett enkelt sätt och dela det med andra. Genom att skapa bra översiktsbilder i exempelvis Canva så får man även dessutom en snygg layout. 

Lotta Neumann kommer visa hur man med Kommentarsbanken för utförliga och personligt skrivna kommentarer och med en formativ uppgiftsmatris går det snabbt och lätt!
Helen Larsson kommer att visa hur hon använder länkar i undervisningen för att med denna kreativitet väcka lust och samtidigt skapa lärresurser som stöd i undervisningen.

16.00-16.20 Möjligheter med Jamboard 
Gunilla Möller och Leonidas Papagianis samtalar med 

Isabel Gonzáles Miranda och tipsar om Googles senaste tillskott i Google for Education familjen: Jamboard. Hur de olika versionerna skiljer sig åt, nyheter och kreativa användning av applikationen från förskola till gymnasiet. 

 

 Torsdag 23 september

09.00-10.20 Tillgänglighet och kreativa Google Presentationer 
Under detta pass kommer Martin Howe visa hur man kan skapa tillgänglighet och förutsättningar för inkludering i Googles verktyg genom att samla de digitala resurserna på Google Sites.
Linda Forssell Asp kommer att visa hur man kan använda Google presentationer för att göra lektionsplaneringar. Hon kommer också att visa hur man kan hitta fina färger och typsnitt.
 Dessutom kommer även Julia Perdsjö visa hur man kan skapa interaktiva Google presentationer och visa exempel på hur de kan användas i undervisningen. 

10.20-10.30 Rast

10.30-11.40 Tips som underlättar din vardag
Heléne Ericsson kommer att visa tillägg och olika trix med Chrome som underlättar och sätter guldkant på din lärarvardag.
Kan Classroom sätta betyg? I det här passet kommer Charlotte Neumann visa hur du kan använda poängsatta matriser och Google Classrooms "Betygsättningsverktyg" för att få en snabb överblick över elevernas resultat.
Dessutom kommer Ulrica Elisson Grane dela med sig av hur hon använder Google presentationer som stöd för elevaktiva utvecklingssamtal och vid planering. Hon kommer även att visa olika typer av mallar som du kan använda dig av. 


11.40-12.00 Möjligheter med Chromebooks
Gunilla Möller och Leonidas Papagianis samtalar med Isabel Gonzáles Miranda och tipsar om flera bra funktioner i Chromebooks och ChromeTablets som exempelvis funktioner för ökad tillgänglighet, skärminspelning och QR-kod scanning.

 

EXTRA ERBJUDANDEN TILL ALLA SOM DELTAR PÅ “FLERA SÄTT MED GOOGLE”:

Till alla deltagare vill vi nu också erbjuda två kostnadsfria digitala workshops som en uppföljning på detta Google event.

Måndag den 27 september “Skapa ditt eget digitala Escape Room” kl. 14.30-16.30

Ulrica Elisson Grane (En av författarna till den nysläppta boken “Escape Room i undervisningen”) kommer tillsammans med moderator Gunilla Möller (Advania) ge dig nycklarna till hur du skapar ett digitalt Escape Room med Googles verktyg. Det blir en hands-on workshop där du deltar online med din dator och ditt Google konto. Förutom att ha skapat ett Escape Room i Google Formulär kommer du gå från denna workshop med mängder av idéer och uppslag hur du kan skapa nya inlärningsupplevelser för dina elever.
Workshopen spelas in med många pauser av “prova-på” och ligger uppe en vecka efteråt. Fördelen att vara med live är att du kan ställa frågor i chatten. 

Måndag den 4 oktober “Skapande i Advania Voice” kl. 15.00-16.00 
Gunilla Möller och Leonidas Papagianis (Advania) kommer tillsammans att lära dig hur du enkelt använder Chrome tillägget Advania Voice till inlärning via musik & ramsor i din undervisning utan att lägga någon tid till att skapa själva musikbakgrunden. I workshopen lär du dig hur du kan spela in podcasts, ramsor, rap och sånger. Dessutom får vi besök av Sebastian Näslund (SO-lärare, Örebro) som berättar hur han använt denna Chrome applikation i undervisningen med sina elever. OM du deltar på denna workshop så får du även en kostnadsfri licens fram till årsskiftet utan några förpliktelser. Dessutom får du även en kostnadsfri licens till en av dina klasser året ut till deras Chromebooks/datorer. Allt du behöver för att delta på workshopen är en dator eller Chromebook, webbläsaren Chrome samt ett Google konto.  

Workshopen spelas in. Fördelen att vara med live är att du kan ställa frågor i chatten. 

ANMÄLNINGSLÄNKARNA TILL DESSA WORKSHOP KOMMER SKICKAS MED I DITT BEKRÄFTELSEMAIL NÄR DU ANMÄLT DIG TILL “PÅ FLERA SÄTT MED GOOGLE” 22-23 SEPTEMBER

VIKTIGT! För att kunna ta del av de inspelade eventet och workshops i efterhand så måste man anmäla sig till dessa.

Information

Det är kostnadsfritt att delta, men anmälan krävs för att du ska få Youtube-länkarna till de olika dagarna. Uppge vid anmälan vilka dagar du ämnar delta på. Du behöver inte delta under hela dagarna utan väljer själv vilka pass du deltar på.

Vi kommer dessutom att spela in dagarna och sändningen kommer att ligga öppen i 7 dagar efter eventet. Efter en vecka kommer även eventuella presentationer finnas tillgängliga från föreläsarna till de som anmält sig. Fördelen att delta live under eventet är att du kan ta del av chatten där du kan ställa frågor och interagera med övriga deltagare. Om du väljer att skriva i YouTube-chatten kan ditt namn vara synliga för andra deltagare. 

Ser ni inte det inbäddade formuläret? Prova att gå in på sidan på nytt via Inkognitoläge, eller skicka ett mejl till:  jenny.palm@advania.com

Har du frågor?

Jenny Palm
Coordinator Education
Mejla | Ring

 
Partnership beyond technology

?i