Pressmeddelande | Advania: Två nya avtal med Kammarkollegiet | Advania
Datacenter Avtal 2022.04.04

Advania ingår två nya avtal med Kammarkollegiet

Den första april ingick Advania två nya avtal med Kammarkollegiet. Samarbetet innefattar allt från arbete med servrar, lagring och datacenterlösningar till HCI, nätverk och telefoni. Genom samarbetet med Kammarkollegiet kan Advanias kompetens och tjänster nyttjas av cirka femhundra avropande enheter inom offentlig sektor i hela Sverige.

Avtalet, som innehåller två separata delar, datacenterlösningar samt servrar och lagring, tecknades tillsammans med ett fåtal andra leverantörer med ett totalt värde av sex miljarder kronor. Avtalet löper på i fyra år för alla som omfattas av det.

PM_roger-dorf_1500x1000Roger Dorf, försäljningschef Datacenter på Advania

– Dessa två avtal ger oss på Advania en stor möjlighet att erbjuda vår expertis inom IT-tjänster till fler kunder inom den offentliga sektorn. Vårt arbetssätt präglas av att öka hållbarheten, jobba nära våra kunder, finnas där kunderna finns och alltid erbjuda konsulter med spetskompetens. Något vi hoppas ska ge nya kunder en försäkran om den starka kompetens som vi på Advania besitter, säger Roger Dorf, försäljningschef Datacenter på Advania.

Advanias IT-lösningar och hållbarhet går hand i hand

IT har en stor påverkan på hållbarhetsarbetet för många aktörer, såväl inom privat som offentlig sektor. Advania har under de senaste åren jobbat aktivt med att synliggöra hur IT påverkar hållbarheten. Genom att välja Advania som IT-partner kan många aktörer uppnå och bibehålla sina egna interna mål för hållbarhet.  

– Kammarkollegiet är en av de viktigaste aktörerna i Sverige som driver mot en mer hållbar upphandling. Att ha kvalificerat sig som leverantör till dem är ett bra kvitto på att vårt hållbarhetsarbete håller hög kvalitet, säger Helena Nordin, hållbarhetschef på Advania.

För mer information

Michael Lagerström, avtalsansvarig, Advania
Tel: +46 76-140 01 34
E-post: michael.lagerstrom@advania.com

Om Advania

Advania finns på omkring 20 platser i Sverige och varje dag hjälper våra 1 350 talanger våra kunder att förverkliga sina mål. Med fokus på långsiktiga relationer, ledande teknologier, moderna plattformslösningar och strategiska partnerskap gör vi det enkelt för företag och offentliga verksamheter att växa med IT.

Om Kammarkollegiet 

Kammarkollegiet har till uppgift att tillhandahålla service inom det statliga området, främst avseende ekonomi, juridik, kapitalförvaltning, riskhantering och administration. Kammarkollegiet har dessutom uppgifter kring bland annat miljörätt, stiftelserätt, Sveriges indelning, registrering av trossamfund, fastställande av avgiftssatser inom begravningsområdet, fastställande av resegarantier, auktorisation av tolkar och översättare, statlig inköpssamordning och upphandlingsstöd. Kammarkollegiet bevakar Allmänna arvsfondens rätt till arv och förvaltar fondens kapital.  

Kontakta mig

Sales Manager

Roger Dorf

Sveriges bästa branschblogg inom IT

Håll dig i loopen och prenumerera på vår blogg där vi bjuder på insikter, åsikter & inspiration!