Skola 2021.10.01

Pysslingen Förskolor utvecklar kommunikationen med vårdnadshavarna via ny app

Tillsammans med Advania stärker nu Pysslingen Förskolor sin kommunikation med vårdnadshavarna ytterligare: en ny app blir den digitala mötesplatsen för god samverkan kring varje barns trygghet, lärande och utveckling. Plattformen introduceras successivt med start nu i höst och övergången planeras vara helt genomförd efter sommaren 2022.

Med ambitionen att vara den klara ledaren inom svensk förskola är den nya digitala plattformen ett självklart nästa steg för Pysslingen Förskolor.

Plattformen bygger på Advanias Förskoleapp som nu anpassas och utvecklas för att överensstämma med Pysslingen Förskolors erbjudande, arbetssätt och önskemål. Detta arbete sker i tätt samarbete mellan Pysslingens projektgrupp och Advanias experter och utvecklare.

– Den värdegrund, pedagogik och barnsyn som våra förskolor bygger på ska genomsyra även den nya digitala plattformen. Vi vill erbjuda våra barn, vårdnadshavare och medarbetare den bästa möjliga upplevelsen och i Advania har vi hittat en bra partner för att ta fram en modern och användarvänlig plattform för kommunikation och dokumentation, säger Veronica Rörsgård, segmentsområdeschef för Pysslingen Förskolor. 

Pysslingen_VeronicaVeronica Rörsgård, Segmentsområdeschef på Pysslingen Förskolor

Förutom användarvänligheten är säkerheten den absolut viktigaste aspekten i projektet, då plattformen kommer att vara navet i kommunikationen mellan vårdnadshavare och pedagoger.

Den nya plattformen kommer att innebära ett lyft för förskolepedagogernas arbete och möjliggöra för vårdnadshavarna att ännu närmare följa med i sina barns utveckling och kommunicera på ett enklare sätt med sina barns pedagoger.

– Vi är glada att Pysslingen Förskolor ser fördelarna med vår tjänst, plattformen ger en intuitiv känsla och är lätt att förstå och använda i den egna verksamheten. Produkten är skapad efter dialog med förskolepedagoger och har sin grundtanke och uppsättning utifrån förskolans och barnens behov, säger Leonidas Papagianis, Business Developer Education på Advania.

För mer information:
Leonidas Papagianis, Business Developer Education, Advania Sverige
Tel: +46 73-956 41 27
E-post: leonidas.papagianis@advania.com

Veronica Rörsgård, Segmentsområdeschef Pysslingen Förskolor
Tel: +46 73-055 17 20
E-post: veronica.rorsgard@academedia.se

Om Pysslingen Förskolor
I mer än 30 år har Pysslingen Förskolor lett utvecklingen av svensk förskola. Pysslingen Förskolor har mer än 100 förskolor som har en sak gemensamt: ett grundmurat engagemang för det omsorgsfulla lärandet och att ge barnen en trygg och stimulerande värld full av möjligheter. Med nästan 3000 medarbetare och drygt 8000 barn i sin verksamhet är Pysslingen Förskolor en del av AcadeMedia, norra Europas största utbildningsföretag. Läs mer på pysslingen.se

Om Advania Sverige
Advania erbjuder IT-tjänster med mätbara resultat till företag, offentlig verksamhet och myndigheter i Sverige, Island, Norge, Danmark och Finland. I Sverige har Advania 700 medarbetare på 13 lokalkontor och omsätter 3,1 mdkr. Koncernen omsätter 5 mdkr, har totalt 1 500 medarbetare och leds från Stockholm, Sverige. För mer information, besök gärna advania.se

Presskontakt

Marketing Director

Eva-Lotta Jonsvik

Relaterat innehåll

Skola
2022.09.12

Advania tecknar nytt avtal med Stockholms stad

När Stockholms stad upphandlade en ny leverantör av digitala enheter till stadens pedagogiska verksamheter landade valet på Advania. Avtalet innefattar all hårdvara och avtalstiden är 21 månader. Avtalets totala värde är 700...

Skola
2022.05.17

Advania lanserar bok om skapande i förskolan

För att ge förskolepedagoger rätt förutsättningar att följa läroplanen krävs löpande fortbildning inom digitala verktyg. Behovet och önskemålen om fortbildning finns och på de flesta förskolor har pedagogerna också tillgång...

Sveriges bästa branschblogg inom IT

Håll dig i loopen och prenumerera på vår blogg där vi bjuder på insikter, åsikter & inspiration!