Trenderna från Cloud Runner 2024 | Advania
Event 2023.11.27

Trenderna från Cloud Runner 2024

Den 21:a november var det äntligen dags för Cloud Runner igen! Cloud Runner är ett årligt event vårt affärsområde Knowledge Factory organiserar där KF-specialisterna delar med sig av de senaste trenderna inom Microsoft-sfären.

I år var det över 150 deltagare från 40 olika Advaniakunder som hade tagit sig till Vasateatern i Stockholm för att bli inspirerade och informerade inför 2024. Konceptet Cloud Runner innebär korta föreläsningar på 20 minuter med rappt tempo mellan olika ämnen och talare.

Några av ämnena som avhandlades i år var det senaste inom Power BI, hur du kan göra Intune bättre med Intune Suite, Copilot för Microsoft 365 och hur du jobbar säkrare med Azure. Dessutom visade vi en demo om hur tomtefamiljen använder Microsoft Purview för att hålla sina känsliga data skyddade – från önskelistorna till digitala ritningar för att skapa olika julklappar.

Amanda Sterner Cloud Runner 24Nytt för i år var att vi under pauserna hade Fråga-experterna-bås med experter från de olika fokusområdena på Knowledge Factory: Modern Work och Device, Solutions samt Cloud Infrastructure. Pauserna var fyllda av mingel, intressanta diskussioner och kunskapsdelande (och lite klistermärksbyten såklart)!

Dagens röda tråd även utanför föreläsningarna var såklart Copilot och AI: hur kommer det att påverka min vardag och verksamhetens vardag? Flera av deltagarna hade testat generativ AI både genom ChatGPT och Bing Chat Enterprise som numera heter Copilot. Intresset för Copilot för Microsoft 365 var stort och det hetaste ämnet var när även verksamheter som har färre än 300 licenser får testa – och det får tiden utvisa!

Vill du veta mer?

Hör av dig till mig!

Technical Architect

Amanda Sterner

Sveriges bästa branschblogg inom IT

Håll dig i loopen och prenumerera på vår blogg där vi bjuder på insikter, åsikter & inspiration!