Cloud 2022.03.29

Business till himlen med molntjänster

Att flytta ditt företag till molnet ger många fördelar. Här är fyra goda skäl att dra nytta av molntjänster.

Digital teknik utvecklas ständigt och molntjänster är inget undantag. 28 procent av IT-marknaden kommer att vara i molnet fram till 2022, enligt Gartner. 

Goda skäl att dra nytta av molntjänster


1. Det bästa från två världar

Allt fler företag väljer att flytta sin datahantering till offentliga eller privata moln, men varför inte välja det bästa från två världar? Hybrid-moln gör det nämligen möjligt genom att kombinera offentliga och privata molntjänster. Du är fri att skräddarsy ideala lösningar och kan få på så vis få den optimala kombinationen för just ditt företag. Med hjälp av hybrid-molnlösningar kan din IT-miljö därför få de bästa och billigaste lösningarna för säkerhet, tillgänglighet och flexibilitet.

2. Alfa omega för innovation och affärsutveckling

Idag använder de mest framgångsrika företagen en molnplattform för att driva affärsutveckling men många företag är fortfarande utanför. Företag måste kontinuerligt utvecklas och får inte glömma bort att innovation är viktigt för att lyckas med en framgångsrik utveckling. En viktig del i verktygslådan för att lyckas med det är molntjänster, tack vare att de är flexibla, skalbara och har enorm kapacitet. Det i sin tur ger bra kostnadskontroll, ökad innovationsgrad och generering av nya, säkra intäkter. Allt som behövs för en bra affärsutveckling och som hjälper ditt företag att hävda sig i dagens hårda konkurrens. 

Läs också: Introduktion till molntjänster  - Användning av pizza för att förstå molntjänster. 

 

3. Harmoni ger tillväxt

De flesta IT-projekt inkluderar integrationslösningar och behovet av dessa ökar i takt med efterfrågan på molntjänster. Nya möjligheter inom maskininlärning, konstgjord intelligens och "internet of things" kräver en bra interaktion mellan lösningarna. Systemintegration handlar om hur olika program och system harmoniseras, och integration kan vara vikten på vågskålen som ger företaget konkurrensfördelar.

 

4. Säkerhet i molnet

Det som är säkert idag är inte nödvändigtvis säkert imorgon - en dynamisk hotbild påverkar oss alla. Därför måste säkerhet alltid vara på dagordningen för att minska risken för incidenter. Det finns specifika molntjänster som ger hög säkerhet och kan erbjuda lösningar som passar ditt företag. Behöver du råd på vägen? Välj en leverantör som tar ansvar för säkerheten för din molntjänst på ett kostnadseffektivt sätt.

Läs också: Med hjärtat i molnet

 

7 steg för att driva företagets digitala affärsutveckling

Relaterat innehåll

Cloud
2022.04.03

Vad är Iaas, PaaS och SaaS?

I vår bloggserie om molntjänster VS "traditionell" IT tar vi upp några av de främsta faktorerna som skiljer dessa åt. I den här artikeln tittar vi på begreppen IaaS, PaaS och SaaS.

Cloud
2022.03.29

Få kostnadskontroll över din IT i molnet

Att ha kostnadskontroll över sin IT-miljö är en viktig del för alla verksamheter, såväl stora som små företag. Kostnaderna för konsumtion och licenser kan snabbt dra iväg, vilket också har drabbat verksamheter som under 2020...

Vi gör det enkelt att växa med IT

Vill du också ta din verksamhet till nästa nivå?