Backup as a Service

Företagsinformation är det
viktigaste en IT-avdelning har

Advania har mer än 12 års erfarenhet som vi gärna delar med oss av, och vi vet vad som krävs för att lyckas med en verksamhetsbaserad och modern backup-lösning.

Med fokus på lagring inom Sveriges gränser och smart lagringsteknik kan vi erbjuda en smart backup-tjänst som håller nere både kostnader och mängden data som faktiskt behöver lagras.

Vårt mål är en prisvärd och effektiv lösning som varken kostar eller lagrar mer data än vad som behövs.

Hur säkrar du dina företagsdata i molnet?

Idag flyttar så gott som alla ut sin e-posthantering, Sharepoint och Lync till Office 365. Något som dock många missar eller blundar för är frågan kring backup/restore, samt arkivering av data som vi har i dessa tjänster. Tidigare, när vi hade dessa tjänster on-premise var det naturligt att vi tog backuper och arkiverade all data enligt verksamhetens krav. 

Lagra smart och kostnadseffektivt

Uppskattningsvis är ungefär 30 % av alla data som lagras på era servrar är inte verksamhetsbaserat såsom personlig information, foton och andra dokument. Av resterande 70 % kommer endast ca 5-7 % att användas igen.

Det gäller att tänka smart när det kommer till vad som lagras i backupen. Det finns stora mängder pengar att spara om ni inte överlagrar er organisations data i backupen. Advania använder en äkta dedupliceringsteknik för att jämföra alla information för att se om det finns flera versioner av samma data.

Om ni exempelvis uppskattar att ni använder 10 TB data kan det lätt hända att det behövs 50 TB lagringsutrymme på grund av allt överflöd av dubbel information och historisk lagring. Med vår dedupliceringsteknik kan vi istället få ner era backupvolymer till 8 TB, vilket spelar stor roll om ni betalar för vad ni använder.

Vad du får

Genom att lagra smart kan du både sänka era kostnader samtidigt som ni ökar er prestanda.

Med mer än 12 års erfarenhet inom smarta lagringslösningar har vi mycket erfarenhet och kunskap som vi gärna delar med oss av, vilket ger dig ökad trygghet om att er organisations data lagras på rätt sätt. I och med vår storlek så har vi även kompetens i flera affärsområden vilket gör att du får tillgång till en bred kunskapsbank som sträcker sig längre än endast backupområdet. 

 

Vi rekommenderar

En kostnadsfri Proof of Concept under ett antal veckor där våra konsulter med mer än 12 års erfarenhet visar dig:
 
  • Tjänsten och dess funktioner
  • Effekterna av äkta dedupliceringsteknik
  • Hur ni bör förankra RPO/RTO
  • Uppskattning av er organisations backupvolym
  • Tillgång till en dashboard med information om er egna backupdata

Våra partners i ekosystemet

Kunder som väljer BaaS från Advania

Kontakta mig

Stephen Nygren

Sales Specialist - Backup as a Service

+46 761 40 01 05

 

?i