Johanna Blom summerar MMS 2019

Knowledge Factory Blogg
16.05.2019

Johanna Blom summerar MMS 2019


Nu är jag hemma igen efter en fullspäckad vecka i Minneapolis, Minnesota, USA. Fullständigt utmattad men otroligt nöjd med veckan som varit.

MMS, Midwest Management Summit, är helt drivet av SCCM communityt och ”återuppstod” när Microsoft lade ner Microsoft Management Summit 2013 till förmån för Ignite. Varje år samlas 750 st. personer under 4 dagar för att gå på intressanta sessioner, lära sig nya saker och diskutera utmaningar med människor i samma bransch. Då trycket har varit högt så utökades MMS under 2018 med ännu ett MMS Special Edition som går på hösten/vintern under 2 dagar.

Förväntningarna var höga och längtan på att äntligen få åka iväg har varit lång. I år var vi totalt 4 glada kollegor från enheten Knowledge Factory som åkte iväg. Vi landade på lördag kväll och kampen mot jetlagen kunde börja.

Från vänster: Tatsumi Morota, Johnny Radeck, Johanna Blom, Henrik Antin


På söndagen bjöd 2Pint in alla deltagare till en mottagning med mat och dricka. Ett mycket bra tillfälle att mingla och hälsa på nya och gamla ansikten.

 

Äntligen måndag! Nu startar allt!

Jag började dagen med att äta frukost med WomenITPro, ett initiativ av Cathy Moya från Microsoft som vill samla kvinnor och minoriteter som jobbar med IT infrastruktur. Under hela MMS var vi i år totalt 35 kvinnor, vilket är en kraftig ökning från 5 kvinnliga deltagare under 2013.

Efter frukost var det dags att gå till dagens första session. Tyvärr hade de stora salarna drabbats av måndagssyndrom och bild och ljud funkade inte som det skulle. Talarna levererade ändå i världsklass och kunde få till en riktigt bra session trots strul.

Nytt för i år var så kallade Tent Sessions. Samma koncept kördes för första gången under MMS Desert Edition 2018. Deltagarna fick här en chans att boka 10 minuter egen tid med utvecklarna för att föreslå ändringar eller med talarna för att prata om olika problem de stöter på. Jag lyckades boka 10 minuter med utvecklarna och det var riktigt kul att sitta själv med 3 utvecklare och prata om ändringar jag tror skulle uppskattas i Configuration Manager.

Varje dag kl 17:00 är det Beer Sessions. Dessa har lite olika teman så som Tips & Tricks, State of The Union, Quiz Night osv. Gemensamt är att det bjuds på dricka och chans till många skratt. Min favorit är Drinking and Thinking där deltagarna får fråga ut produktteamet om allt som har med Configuration Manager att göra. Utvecklarna visar även upp alla de ändringar de gjort under veckan som kommit in som förslag från deltagarna under Tent Sessions.

Vad är det som gör MMS så bra? Communitydriver, intimt, liten skala och väldigt inkluderande. Nivån på sessionerna är alltid hög och alltid senaste nytt. Det är alltid enkelt att hitta talarna för att prata med dom om allt mellan himmel och jord. På kvällarna hittar man dom oftast inne på hotellets bar, Firelake.

Och som David James sa under Drinking and Thinking sessionen i slutet på veckan -

”It’s the passion from the community that drives the development of ConfigMgr”

Det citatet tycker ja summerar känslan och engagemanget som är MMS.

 

// Johanna Blom
Advania - Knowledge Factory


Back
?i