Snart fullsatt! Event om Gender Balance-utmaningar 5 sep

Pressmeddelande
01.07.2019

Snart fullsatt! Event om Gender Balance-utmaningar 5 sep

Samtliga av de drygt 500 platser som finns tillgängliga är snart bokade. Den 5 september arrangeras en live podcast av Fannys Förebilder och paneldiskussion på Scalateatern i Stockholm som handlar om it-branschens svårigheter att locka till sig fler kvinnor. Bland annat intervjuas Microsoft Sveriges vd Helene Barnekow.

Foto: Fanny Widman, Fannys Förebilder & Helena Barnekow, vd Microsoft Sverige

– Andelen kvinnor i branschen minskar och vi är många som vill hitta lösningar på problemet. Att eventet nästan redan är fullt visar ett brett intresse för frågan. Jag tror också att det från ledningens perspektiv är intressant att höra frågeställningen lyftas på ett lite annorlunda sätt, säger initiativtagare Michaela Berg, från nätverket Advania AdWomen.

Målsättningen är att komma fram till konkreta handlingar och åtgärder som kan göra it-branschen mer attraktiv. Vad betyder eventet för Advania?

– Jag har från mina år i tech-branschen sett att jämställdhet är en viktig fråga som har svårt att komma framåt. Vad är bättre än att skapa ett intressant event där vi genom crowd-sourcing slår våra kloka hjärnor ihop och talar lösningar på problemet… De här är inte en kvinnofråga utan en fråga för ledningen, vilket vi får möjlighet att belysa på event.

Läs mer och anmäl dig här

För mer information, kontakta:
Michaela Berg, Advania AdWomen
Tel: +46 76 140 04 82
E-post: michaela.berg@advania.com


Fler pressmeddelanden
Back
?i