Det här tar vi med oss från Radar Summit 19

Artiklar
14.11.2019

Det här tar vi med oss från Radar Summit

Insikterna från gårdagen är många, komplexiteten av världens cyberattacker, vikten av hållbarhetsfrågor och organisationers it-säkerhet låg i fokus. Vi fick även smaka på framtiden när vår kollega Sofie blev chippad och numera har alla sina nycklar i handen.  

IT får en allt mer betydande roll i varje verksamhet och ställer nya krav på kompetens hos företagen. Oavsett om du är kund eller leverantör krävs ett nära samarbete med den interna, eller externa, it-avdelningen. En ny typ av partnerskap krävs för att få en ökad proaktivitet för att analysera och agera med omvärlden. Som Radar skriver i sin rapport: 

”Utmaningarna är så pass stora att traditionellt perspektiv på it måste överges till förmån för industriella principer som haft bevisad effekt utanför IT och som är konjukturbeständiga” 

Radar Summit fokuserade i år på tre huvudsakliga fokusområden framåt: 

Säkerhet
Resursförsörjning
Energiförsörjning

Hur fortsätter vi att öka tillväxten men samtidigt värna om miljön? Kommer elförsörjningen räcka till i den utvecklingstakt vi rör oss i? Ja, många insikter och tankeställningar sitter kvar hos oss idag. 

Sofie Frick, Eventkoordinator på Advania, närvarade under hela dagen - nychippad och glad. 

Vad tar du med dig från Radar Summit?

- Jag tar med mig övningen som Simone Giertz körde under sin dragning. Hon visade upp en tegelsten och bad oss att komma på nya användningsområden för den. Efter 10-15 områden börjar det bli svårt, och det är där, i de riktigt dåliga idéerna som innovationer finns. Det är något jag kommer bära med mig.

Under dagen har Sofie även hunnit med att chippa sig hos en annan utställare. Chippen bygger på RFID- och NFC-teknik och är kompatibla med många olika hårdvaror ute i samhället. Det finns flera olika användningsområden några av dom är: passersystem, gym, smarta lås, kommunaltranfiken och även bankkort. 

Hur kommer det sig att du valde att chippa dig i handen?

- Jag har funderat på det länge, har flera kompisar som gjort det och nu var det ju kostnadsfritt – så tog tillfället i akt.

Vet du hur många som chippade sig under dagen?

- Ja, det var 19 personer. Jag var den sista, säger Sofie glatt. 

3 snabba om cyberhot

Det tar i snitt 190 dagar från att en hackning görs till att den upptäcks.

Var elfte minut måste ett företag gå ut och meddela sina kunder att de blivit utsatta för hackning och deras uppgifter har läkt.  

600 biljoner dollar är den globala kostnaden för cyber crime, och går idag att jämföra lika lukrativt som droghandeln. 

Läs mer om hur vi på Advania arbetar här.

 

 

 

Back
?i