4 veckor som trainee

Blogg
04.10.2019

4 veckor som trainee

 

Traineeprogrammet har nu haft sina fyra intensiva introveckor – shit vad kul vi har haft!

Våra fem traineer fick under sin första introvecka träffa många nyckelpersoner på Advania. Det var bra för att få en överblick av vad hela Advania arbetar med, få ansikten på varandra och framförallt gav det traineerna en chans att presentera sig själva. De använde sig av ”Pecha Kucha” som presentationsmetod. Om ni undrar vad det är för något kan ni fråga traineerna så kan de lära er.

Andra veckan fick de genomgå en konsultkurs som vi skräddarsytt med hjälp av utbildningsföretagen Cornerstone och AddSkills. De fick lära sig om Agile & Scrum, testledning och kravhantering. Det var en bra kurs med många övningar och hands-on-learning-by-doing-moment vilket var uppskattat. Förutom att de agilt projekterade ett helt bostadsområde fick de också kravställa och testa ett par VR-glasögon.

Kickoffen med Transformation & Automation utspelade sig i år på Bauergården i Gränna vilket var mycket trevligt och givande. Traineerna fick chans att lära känna alla fina kollegor och körde självklart sina Pecha Kucha för hela avdelningen. 

Sista veckan var det ITIL-kurs med Advanias one and only Anders Sandén. Samtliga traineer klarade certifieringen med GOD marginal. Imponerande! Grymt jobbat!

Vidare i traineeprogrammet kommer vi att ha så kallade retrospektiv. Då kommer det ges tillfälle för reflektion både i grupp och individuellt. Andra spännande saker som exempelvis personlighetstester står på agendan också. Retrospektiven kommer att hållas ungefär var sjätte vecka och vi kommer att vara på olika kontor runt om i landet. Första tillfället kommer att vara i Linköping. 

Varje vecka har traineerna fått göra en utvärdering på hur de trivs, vad de tycker om aktiviteterna och om de saknar något. Det har varit bra med frekventa utvärderingar då vi snabbt har kunnat fånga upp saker och förbättrat programmet löpande. Här kommer några trevliga utdrag från utvärderingarna:

 

Hur upplevde du välkomnandet till Advania? 

”Hela Advania, från koncernchef till kollega, upplevdes genuint intresserade av att få mig att bli en del av företaget och kulturen.”

 

"Jag upplevde ett mycket varmt och förberett välkomnade. Alla saker jag behövde fanns på plats och om något inte fungerade så fanns hjälpen där direkt.”

 

Är det något särskilt du kommer ta med dig från introvecka 1?

”Mycket bra information från personer som man vanligtvis inte tänker har tid för nyanställda. Kul att få ett ansikte på så många i organisationen. Jag bär med mig att även jag har ett stort ansvar och möjlighet att ta egna beslut, det verkar vara en organisation med högt i tak och det är okej att fråga när man inte förstår. Något som har varit mycket bra är att kommunikationen till oss om aktiviteter och tider förmedlats på ett jättebra sätt!”

 

Men, vi ska inte bara slå oss över bröstet och tänka att vi är Sveriges bästa företag. Vi kan fortfarande bli bättre. Utvärderingarna har gett oss saker att ta tag i – inte bara inom traineeprogrammet – utan på hela Advania. Fast alltså jo, vi är ju utan tvekan Sveriges bästa företag men det är svårt att vara ödmjuk när man vet att man är bäst. Eller hur?
 

  • Traineerna har gett sitt program betyget 4,8 av 5 möjliga.
  • Trivsel på avdelningarna Transformation & Automation och Communication Centers får betyget 4,76 av 5 möjliga.

 

Med de fina betygen vill vi passa på att tacka alla er som ställt upp och engagerat er under introveckorna och tacka alla andra som bidrar till att Advania är Advania!

 

28:e november är det LINK-mässan på Linköpings universitet och Advania är självklart på plats då det är där vi hittar några av våra bästa rekryteringar. Vill du ha mer information om Advania eller mässan? Kontakta Peder Larsson Gylling!

 

Ha en kanonhelg allihopa!

 

PS. Ett förtydligande: De som går traineeprogrammet är vanligt anställda som alla andra som börjar på Advania, men traineeprogrammet innebär en extra trygg onboarding. De är alltså inte pluggande studenter. De är hungriga nyexaminerade personer med full fart. DS.

 

Sugen på att jobba på Advania? Kolla in vad vi letar efter just nu här!


Back
?i