Advania välkomnar Fredrik Möller och lanserar nytt affärsområde

Pressmeddelande
09.09.2020

Advania välkomnar Fredrik Möller

– lanserar affärsområdet Security och tjänsten Security as a Service

 

IT-säkerhetsprofilen Fredrik Möller tar nu en nyckelposition hos Advania. Som Business Area Manager för det nystartade affärsområdet Security blir hans första aktivitet lanseringen av Security as a Service - IT-säkerhet som tjänst. 

Fredrik Möller, Business Area Manager Security, Advania Sverige AB. Foto: Josef Eliasson

Efter att länge ha givit IT-säkerhet ett ansikte har Fredrik Möller en lång erfarenhet från leverantörsledet. Han kommer senast från rollen som Country Manager Nordics & Baltics på Proofpoint. Innan dess drev han upp Intel Security’s närvaro i Norden och Baltikum, i en rad olika direktörsroller – bland annat som vd för dåvarande McAfee.Nu ansluter han sig till Advania för att starta upp det nya affärsområdet Security. Samtidigt lanseras tjänsten Security as a Service.

Security as a Service innefattar en rad olika tjänster inom säkerhet, som kopplas till en agil, kommersiell betalningsmodell. Fredrik Möller har länge sett ett behov på marknaden av att kunna köpa säkerhet som tjänst. 

”Tror man att IT-säkerhet handlar om att beställa en kartong, installera och tro att allt löser sig, så tror man fel. Idag behöver du så mycket mer än bara rätt teknologi på plats. Därför ska det bli oerhört roligt och spännande att komma in i en organisation som andas så mycket som en tjänst som Advania gör. Dessutom är Advanias tydliga fokus på kundnöjdhet och partnerskap en enormt viktig del av detta. Jag tror inte på att låsa in kunden i långa avtal. En verksamhet är inte statisk under ’tre till fem år’. Ingen CFO tycker att det känns rimligt - med rätta. Moderna leverantörer bygger sitt erbjudande agilt, med flexibilitet, proaktivitet och kundens bästa i fokus”, säger Fredrik Möller, Business Area Manager Security.

Fredrik Möller menar att Advanias många partnerskap utgör en fördel för kunden.

”Security as a service är som en försäkring. Advania är rådgivaren som hjälper till med att identifiera risknivå och stöttar kunden till att ta rätt beslut. Den stora bredden av leverantörer innebär en stabil grund att stå på för oss som rådgivare”, säger Fredrik Möller.

Satsningen på säkerhetsområdet är en del av Advanias tillväxtstrategi.

”Det går inte att bedriva några som helst IT-projekt idag utan att säkerhetsfrågan är central. Efter att ha samarbetat med Fredrik i över tio år i olika former är vi glada över att han nu har hittat hem till oss på Advania. Vi ser fram emot att tillsammans demokratisera säkerhetsfrågan – IT-säkerhet ska vara tillgängligt för alla”, säger Tomas Wanselius, vd på Advania Sverige AB.

 

För mer information, vänligen kontakta:
Fredrik Möller, Business Area Manager Security, Advania Sverige
Tel: +46 70 939 96 10
E-post: fredrik.moller@advania.com 

Tomas Wanselius, CEO, Advania Sverige
Tel: +46 70 454 35 24
E-post: tomas.wanselius@advania.com

Läs mer om affärsområdet Security


Fler pressmeddelanden
Back
?i