Therese Sinter | Inför Livepodden

Artiklar
24.06.2019

Hur svårt kan det vara? 

Therese Sinter svarar på frågor inför Livepodden den 5 september på Scalateatern.

 

Har ledningen ansvar för jämställdheten? 

Absolut. Det är ledningsgruppens ansvar att gemensamt skapa mål, konkreta planer och inte minst regelbundet följa upp arbetet med jämställdhet. Det är också mycket viktigt, att i allt man gör, alltid belysa frågan ur ett gender balance-perspektiv.

Och att alla är med på tåget och verkligen tror på vikten av gender balance för företaget så att kommunikationen blir 100% trovärdig.
 
Hur påverkar kulturen andelen kvinnor?

Människor söker i allt större utsträckning till företag vars kultur och DNA matchar deras egen, särskilt de yngre generationerna. Märker man av en kultur som exempelvis är för grabbig eller där man inte ser att kvinnorna känner sig bekväma med att ta plats, söker man sig många till en annan arbetsgivare.

IT-branschen har alltid haft svårt att attrahera kvinnor då det finns en nidbild kring vilka som arbetar här och att vi mest kodar. Vår bransch är en framkants- och en framtidsbransch, som är mitt i digitaliseringseran, där det definitivt finns plats för betydligt fler kvinnor i en massa spännande roller.

Varför är det viktigt för dig att vara en del av panelen? 

Vi på Sogeti brinner för gender balance och har arbetat för att öka andelen kvinnor i alla roller och positioner sedan länge. Det betyder inte att vi inte kan bli ännu bättre. Genom att dela våra utmaningar och framgångar med varandra i branschen kan vi alla lyckas ännu bättre.

Jag vill gärna dela med mig av våra erfarenheter och samtidigt ta del av andras smarta initiativ. Jag vill också bidra till att inspirera fler till att arbeta med jämställdhetsfrågan konkret. Lip talk-tiden inom gender balance är över. Actions speak louder than words.

 

Läs mer om Livepodden >>

På Scalateatern den 5 september träffar Fannys förebilder Hélène Barnekow, vd på Microsoft Sverige - så skapar vi jämställdhet tillsammans. 


Back
?i