Qumulo i partnerskap med Advania – ska göra stora datamängder lättillgängligt

Pressmeddelande
10.06.2020

Amerikanska uppstickaren Qumulo i partnerskap med Advania

– ska göra stora datamängder lättillgängligt

Behovet av att lagra och hantera ostrukturerad data växer snabbt; många upplever en utmaning i den ökade volymen av filer. Tillsammans med mjukvarubolaget Qumulo ska Advania hjälpa företag och samhällsaktörer att skapa tillväxt genom effektiv filhantering. En möjliggörare för att Norden ska kunna hålla tempot när det kommer till datadriven innovation, menar bolagen.

Roger Dorf, säljchef på Advania Sverige och Petter Edin, Territory Account Manager på Qumulo i Norden.

Den amerikanska koncernen Qumulo är en leverantör av hybrid cloud-fillagring, vars globala kundbas bland annat innefattar San Diego Supercomputer Center, DreamWorks, John Hopkins, Microsoft och Uber. Sedan januari i år har kunderna snabbt vuxit i antal – från strax under 300 till drygt 400 i maj. Qumulo migrerar idag mer än 10PB per månad från andra leverantörer.

När Qumulo nyligen tog steget in i Sverige var det med ett tydligt syfte: Att stötta aktörer med ett stort behov av fillagring. Erbjudandet matchar exempelvis sjukvårdens behov, där många upplever en stor utmaning att samla och analysera data – som ofta härstammar från ett flertal olika datakällor. Ett annat fokus är mediebranschen, där rätt fillagring kan effektivisera produktionsprocesser och korta produktionstider. Qumulos filsystem ska vara lätt att använda och ge datadrivna organisationer insyn i datan. Därtill ger systemet skalbarhet och förutsägbar prestanda utan att kompromissa om säkerhet eller tillgänglighet.

Nu ingår Qumulo partnerskap med Advania för att accelerera den nordiska resan.

”Människan är inte längre den största kreatören av data – det är maskiner. All innovation som är datadriven kräver att du snabbt ska kunna komma åt informationen. Det gäller oavsett om det handlar om AI, självkörande bilar eller cancerforskning. Rätt fillagring krävs för att bibehålla snabb innovationstakt. Därtill ser vi att många har huvudvärk kring att leverera den prestanda som moderna datakällor kräver. Filsystem som är skapade för moderna användningsområden och applikationer stöttar tillväxten istället för att bromsa. Partnerskapet med Advania, och deras höga kundnöjdhet, är mycket värdefullt för oss. Det säger mycket om Advania, både vad gäller leverans och kultur”, säger Petter Edin, Territory Account Manager på Qumulo i Norden.

Advania är Qumulos första partner i Norden. Tillsammans med HPE har Advania och Qumulo redan hunnit jobba med gemensamma kundprojekt.

”Qumulos innovativa lösning skapar kontroll i systemen utan att ta kraft från dem. De har snabbt tagit mark på den globala marknaden, i takt med den ökade efterfrågan. Tillväxt är en nödvändighet för de allra flesta idag, i det privata likväl som i det offentliga. Vi är glada över att, tack vare partnerskapet med Qumulo, tidigt kunna möta upp kundernas önskan om en mer modern, flexibel och lättarbetad lösning för filhantering”, säger Roger Dorf, säljchef på Advania Sverige.

För mer information:
Petter Edin, Territory Manager, Qumulo, Norden
Tel: +46 70 834 36 07
E-post: pedin@qumulo.com

Roger Dorf, säljchef, Advania Sverige
Tel: +46 76 859 39 09
E-post: roger.dorf@advania.com 

Om Qumulo
Qumulo, Inc. är en leverantör av hybrid cloud-fillagring, som erbjuder synlighet, skalbarhet och kontroll av data on-prem och i molnet. Qumulo grundades 2012 i Seattle, Washington, har drygt 120 medarbetare och finns i USA, Kanada, England, Danmark och Sverige. Koncernen omsätter 38,3 miljoner dollar. qumulo.com

Läs mer om våra datacenter-lösningar!


Fler pressmeddelanden
Back
?i