Daniel Ferry - Expert på Identitet börjar på Advania

Knowledge Factory
21.01.2019

Daniel Ferry - Expert på Identitet börjar på Advania

 

Välkommen Daniel. Vad är din roll här på Advania?

Jag kommer att hjälpa kunder med deras identiteter och designa infrastrukturen utifrån det. 

 

"Jag hjälper våra kunder att ta tillbaka kontrollen över sina identiteter."

 

Identiteter och accesser är ett stort område. Jag vill gärna visa en fungerande väg framåt för våra kunder, visa vilka möjligheter det finns och hjälpa dem att fokusera på rätt saker och driva diskussionerna åt rätt håll inom området.

 

Vad har du för bakgrund?

Jag började som utvecklare inom olika programmeringsspråk som C++, ASP och C och gick sedan vidare med .net. Sedan hamnade jag mer och mer i seniora roller och jobbade ett tag med design av system och hjälpte till med databasdesign och gjorde många olika typer av applikationer. Nu handlar det mycket mer om att designa arkitektur inom området Identity och att utveckla smarta lösningar som automatiskt hanterar det åt kunderna. Automation.

 

"Min bakgrund som coach inom idrotten har hjälpt mig mycket i min roll på jobbet."

 

Jag har en bakgrund inom idrotten och här lär man sig att samarbeta och att vara del av samma målsättning. Strävan tillsammans är viktig, kompromissa ibland och stå på sig ibland. Och att hantera stressiga moment och hjälpa andra och se vad de behöver för att driva sig själva framåt och på så sätt få lagkamrater – eller kollegor - att gå åt rätt håll. Jobbar man i team så är det viktigt att hjälpa medarbetare och kunder i en roll som senior konsult.

 

Vad var det som gjorde att du valde oss som arbetsgivare?

Kompetensen var viktig, att komma till ett lag med en så tung kompetens är ett sätt att utmana mig själv och att få utvecklas. Jag hade lärt känna duktiga medarbetare på enheten Knowledge Factory i mitt jobb på Sandvik och fick stort förtroende för Advania Knowledge Factory. Jag har en stor passion för att utvecklas. 

 

Vad drömmer du om i framtiden?

Att vara en expert inom området identitet och access och att vara någon att räkna med när det behövs hjälp på riktigt oavsett storlek på kunderna. Office 365 och Azure ligger ju nära till hands idag och om några år är det något annat. Att ha en bra balans mellan privat och arbete är viktigt och arbetet måste vara intressant och framförallt utmanande.

 

"Arbetet måste vara intressant och framförallt utmanande."

 

 

 

Jag bodde i Afrika under delar av min uppväxt. Jag bodde i Guinea-Bissau med min familj under fyra år och började även min karriär där. Att flytta tillbaka dit kan är en liten dröm. 

 

Hur har din första tid här hos oss varit?

Rolig och intressant. Det kommer att bli grymt det här!

 

>> Läs mer om Knowledge Factory


Back
?i